onsdag 7 oktober 2020

Året 2020

Året, 2020 var tänkt från min sida att de skulle bli ett riktigt fint år. Och det blev det, i 1 månad. Vinst i Fyrlingens Hall of Fame tävling och i Fyrlingen International efter endast en enda matchförlust, som kom i semifinalen mot Danmark/LBO. Det blev även en hedrande 3:e placering i Sweden Invitational i Malmö med bästa motståndet i en svensk tävling någonsin. Spelade väldigt bra i dessa tre tävlingar. Men sen i Svenska cupen kvalet kom dippen. Personligen är jag allt annat än nöjd med de spelet jag presterade i cupen men vi lyckades ta oss vidare till finalhelgen som var målet med helgen. Sen kom Covid-19…….

Ställde upp i Nisse Thorells skyttetävling för de verkade som en ball grej då man inte fick tävla ”normalt” längre och vann tävlingen lite oväntat men efter bra skytte. Tackade jag till att ställa upp i ett Unofficial Nordic Championships in Corona-shooting som Danmark arrangerade. Vi vann även den tävlingen (Sverige).

I början av Corona tiden var jag väldigt rastlös då man inte hade tävlingar att se fram emot. Älskar ju spela de Nationella, Internationella tävlingarna och såklart, SM.. Cupen gick även den förlorad och även seriespelet. Allt roligt försvann! Men efter en tid har det gett en perspektiv och det har varit lite skönt att komma ifrån petanquen lite. Man har "hunnit" göra så många andra roliga saker och det har blivit många mini-semestrar istället. Suget är dock väldigt högt just nu. Kanske högre än på väldigt många år! Så man längtar ju tills man får tävla lite mer ”normalt” igen.

Det normala tävlandet kommer nog troligen ske tidigast i vår 2021. Så tråkigt, men det är nu vi behöver kämpa tillsammans mot Covid-19. Det är bara tillsammans vi kan lyckas "besegra" denna pandemi för att så fort som möjligt få återgå till mer normala liv igen. Om inget annat, så syns vi förhoppningsvis på banorna igen när skiten är över...

Fyrlingen International 2020
1:a Jessica Johansson, Joachim Andersson, Diego Rizzi, Robert Ulfsson
2:a Simon Åkesson, William Silfverberg, Leo Brood Björk, Jonas Jacobsen

2020:

1:a Fyrlingen Hall of Fame (Joachim, Diego Rizzi, Jessica Johansson)

1:a Fyrlingen International (Joachim, Diego, Jessica, Robert Ulfsson)

3:a Sweden Invitational (Joachim, Benny Bel-lafkih)

Årets bouleklot: Boulenciel, Diego Rizzi Carbone 110

Årets internationella spelare: Cindy Peyrot, Frankrike.

Årets internationella nykomling:

Årets bästa tävling: inomhus: Fyrlingen, Borås och Sweden Invitational i Malmö.

Årets bästa tävling utomhus:

Årets bästa tävling utomlands:

Årets publik: Fyrlingen Hall of Fame och Fyrlingen International.

Årets Roi de pétanque:

Årets match: Den roligaste matchen i år måste vara finalen i Fyrlingen. Det var spel mot ett mål som man uttrycker det i fotbollstermer.

Årets besvikelse: COVID-19