fredag 27 december 2013

Mellandagsboulen, Åstorp

Lagen i helgen:

Joachim Andersson och Simon Åkesson
3:a 13-0, 13-0, 13-0, 13-3,, 13-8, 13-1, 8-13




Jessica Johansson och Kenneth Köhalmi
2:a 13-0, 13-10, 13-5, 13-1,,13-4, 13-6, 13-8, 12-13





onsdag 25 december 2013

15 minuter med William Silfverberg

Namn? William ”Wille" Silfverberg

Klubb? Halmstad Petank 

Klot? KTK Aventure

Vad tycker du om det gångna året? 
Året har varit bra fram tills slutet av året då jag tappat lite av mitt spel. 

Mål framöver inom boulen? 
Mål är att nå en internationell spelkvalité som gör att jag kan mäta mig med bra franska lag o.s.v. 


Bästa tävling? 
J-VM i Turkiet 2011 var den roligaste tävling jag spelat hittills.

Wille och syrran Nicole Silfverberg
Bästa boulespelaren? 
Bruno Le Boursicaud för alla fina resultat och Dylan Rocher är bäst just nu.   

Bästa svenska boulespelaren?
Zabbar Neang måste vara den bästa spelaren vi har haft. Han har hjälpt mig från det att jag började spela och är en väldigt trevlig person.

Vilken boulespelare har imponerat mest 2013?
Jag tycker att Johan Skagerlund varit otroligt stark i år. 

Bästa bouleminne?
Mitt bästa bouleminne hittills är nog andraplatsen i Hedebo Open 2010 i dubbel med Sebastian "Sebbe" Hjortander. Vi vann över Belgien med 13-12 efter de skjutit lillen 4 ggr för att hålla sig kvar i matchen redan i gruppen. 

Ivar Liljegren, Cajsa Qvarnström och William Silfverberg J-VM 2013

Medspelare 2014? 
Dubbel med Johan Skagerlund, Trippel med Johan och Thomas Wiede.

Meriter?
1 SM guld skytte öppen, 3 SM silver (skytte, trippel, trippel), 3 SM brons skytte öppen, en del andra silver/brons i junior med, Spelat J-EM 1ggr, J-VM 2 ggr, U-23 EM 1 g, Öppna EM 1. Spelat 2 Nordiska mästerskap 1 brons 1 guld, Vunnit trippel i München 2011, Vunnit i Tjeckien 2012, 2 3:dje platser i Hedebo Open, 1 andra plats

Joachim om Wille:
Wille är en jättetalang och ett stort framtidslöfte. Fortsätter han och träna och spela mycket tror jag han kan nå långt och nå sinna mål och drömmar. Bara han fortsätter att sätta glädjen för spelet i centrum. Spelat en del med Wille, framför allt i våras. Han är ganska lugn och skön att lira med. Vi får väl se, de blir nog fler gånger i framtiden..

Wille om Joachim: 
Jag har spelat några tävlingar med Jocke, det har gått helt okej. Han är väldigt lugn att spela med. Det är alltid lika kul att möta Jocke! För vinner man har han antingen inte spelat på topp eller så han jag spelat förbannat bra!


söndag 22 december 2013

En snabbis med årets ledare 2013

Mattias "Nisse" Thorell
Namn: Mattias Thorell

Klubb: Club la boule de Trix, Skövde

Klot: Super Cou, La boule Noire

Vad tycker du om det gångna året: Första året med vår nystartade klubb, vår nya tävling och barn/ungdomssattsningen.  Det har varit ett grymt bra år, många nya licenser och vi har jäkligt kul. 
Dessutom har jag bestämt mig för att bli jävligt mycket bättre, men det har varit ett jäkla jobb framför allt med psyket och att kunna prestera mot bra motstånd. Haft det tungt med den biten i år. Men jag jobbar stenhårt med det!

Mål: Fortsatt jobb med klubben och vår tävling. 
Sen ska jag 2014 börja vinna fler tävlingar, och så ska ja utomlands och tävla ännu mer. 

Bröderna arrangör, Mattias och Herman Thorell. Nisse arrangerar Nordic Pétanque Weekend i Skövde och Herman arrangerar Fyrlingen i Borås. Två fantastiska människor!
Bästa tävling: I Sverige säger jag SM, det är en härlig vecka. Utomlands får ja säga Europeen Petanque  festival i Spanien, en sjukt trevlig tävlingsvecka i maj varje år. Travemunde är grymt bra också, och även den internationella tävlingen i Paris. Men det finns nog många som slår dessa, och jag hoppas kunna besöka några fler redan nästa år. 

Bästa boulespelare: Dylan Rocher, utan tvekan. 

Bästa Svenska boulespelare: Svårt, finns ingen som sticker ut extremt. Men Kenneth Köhalmi har en skön inställning och är ju grymt bra. Rickard Nilsson är en oerhört komplett spelare, och är bäst just nu. Niklas Marklund är en grym spelare som jag har grym respekt för, en taktiker, å snyggast plomberingar:) Joachim Andersson presterar alltid väldigt bra, vilket få gör. Kristian Eklund bankar bäst när han är igång. 
Ja, det var några:)

Spelare som imponerat mest 2013: Kenneth Köhalmi och Rickard Nilsson. Behöver nog inte motivera det!

Andreas Pettersson och Mattias efter en dubbelseger i Borås.
Bästa bouleminne: oj, svårt. Men detta året har varit väldigt speciellt. Väldigt mycket positivt med klubb, vår tävling och allt jobb med barn och ungdomar. Sen tog ju min son SM-guld vilket var fantastiskt!
Men det har också varit motgångar!
Men får ändå ta detta året som bästa bouleminnet! 

Medspelare 2014: Jag kommer satsa med Marcus Enbom och Herman Thorell, men bara på tävlingar utomlands och nån på Svensk mark. Annars inget bestämt, men vi börjar närma oss 40 licenser i klubben, så på DM och SM blir det mycket spel. Sen kommer jag fortsätta försöka spela med rutinerade och duktiga spelare, så jag kan fortsätta med mitt jobb med att prestera oftare och hantera nerverna och huvudet:)

Mitt drömlag: Marcus och Herman, utan tvekan!
Idoler: Jag älskar Zlatan och imponeras över allt han gör. Han har gått den tuffa vägen och är idag världens bästa! Han är min idol.

Meriter: Inte så många, 2 kvartsfinaler i SM singel. Ca 15 DM-guld och mängder av medaljer. Tror de stora meriterna kommer 2014