lördag 13 juni 2015

Coccinelle vs Ronneby 4-0

Lag 1 Anders, Tobbe, Jessica 13-3, 13-3

Lag 2 Jocke, Wedel, Simon 13-11
Lag 2 Daniel, Jocke, Simon 13-9



Coccinelle vs Svärdsjö 4-0

Lag 1 Anders, Tobbe, Jessica 13-2, 13-3

Lag 2 Daniel, Jocke, Wedel 13-4, 13-11


Coccinelle vs Hällesåker 4-0

Lag 1 Anders, Tobbe, Jessica 13-8 13-7

Lag 2 Daniel, Jocke, Wedel 13-3 13-7



fredag 12 juni 2015

En efterlängtad intervju med Freddie Tapper

Namn: Freddie Tapper

Klubb: BK Kärnan

Klot? La franc soft black(med ringar)

Sponsor? Har en förhoppning på Jonas Jacobsen. Men det förblir nog en dröm? Så svar: Ingen sponsor för tillfället.

Vad fick dig att börja spela pétanque? 
Hängde med farmor och farfar ett par gånger i början på 90-talet. Jag var väl i 15-års ålder eller något sådant. Då jag alltid haft ganska bra bollkänsla, så kände jag ganska snabbt att det här kan jag behärska bra. Fick en del lovord och folk sa till mig att det här har du talang för. Gick med i parkens petanque, träffade lite folk i min egen ålder. Och därefter har det rullat på bara..

Vad tycker du om det gångna året (2014)?
Spelade ju bara ca 5 tävlingar. Vill gärna minnas att mitt spel var ganska bra över lag. Travemunde-dubbeln(512 lag)  ihop med Jonas Jacobsen kan ha varit spelmässigt en av de bästa tävlingar jag gjort. Fram till finalen hade inget lag fått mer än sju poäng. Vi leder 12-6 i finalen och förlorar. Men någonting går upp för mig där efter den tävlingen. Vi var svenskar i ett annat land. Men ändå så kändes det som om vi hade hemmaplan. Vi spelade en kompromisslös attackboule, kontrollerade matcherna, visade känslor, och på det viset fick vi stora delar av publiken med oss. Tyvärr räckte det ju som bekant inte hela vägen fram. Men gav mig en rejäl tankeställare om vad jag vill ha ut av sporten.

Jonas Jacobsen och Freddie Tapper
Bästa tävling?
Som jag spelat: Travemunde. 

Bästa pètanque spelaren? 
Just nu: Henri Lacroix. Genom tiderna: Philippe Quintais

Bästa svenska pétanque spelaren genom tiderna? 
Jonas Jacobsen (haha).. Nej skämt åsido så är han den mest kompletta spelare vi har och har haft. Mentalt mycket stark, bra lagspelare och behärskar såväl skott som lägg på högsta nivå. Leder lagen han spelar i och tar stor plats på banan. Tror alltid att han ska vinna oavsett motstånd och det är väl därför han nått de framgångar han gjort. Brukar berätta för honom att är norra Europas bästa boulespelare för att spä på hans självförtroende lite. Men okey, lite sanning ligger 
där i det. Hehe..

Joachim Andersson, Jessica Johansson, Rickard Nilsson
Bästa damspelare genom tiderna? 
Jessica Johansson är mil före övriga. Känner inte henne särskilt bra. Men i en topp-tio lista i Sverige med såväl herrar som damer är hon med och i världen på damsidan tillhör hon de bästa. Ingen annan har varit i närheten av det.

Bästa Nordiska laget?
Jessica Johansson, Rickard Nilsson och Joachim Andersson. Resultaten ljuger inte i boule. Ni har hittat ett grymt fungerande och samspelt lag som är otroligt svårt att slå. Synd att inte fler svenskar och danskar satsar på samma vis vad gäller lagbygge och kontinuitet. Har man hittat ett lag man tror på bör man ge det en chans över en längre tid. Känns som många letar hela tiden. Resultaten kommer ju oftast inte direkt, utan blir en belöning över en längre tid.

Din favorit position? 
Skulle gärna vilja säga mittspelare, men det får väl bli skytt då(hehe).

Var det bättre med VM-Kval som det var förr? 
Bättre vet jag inte! Men som jag skrev ovan så tror jag mycket på det här med rena lag. Vi är inte så bra individuellt som en del andra länder och behöver därför hitta andra vägar. Genom att skicka ett lag som är färdigt vad gäller samspel, trygghet och självförtroende inom laget, så skulle det här kunna bli vårt vapen gentemot övriga. Sen så kanske vi behöver något nytt i Sverige som ett Vm-kval för att väcka liv i boulen igen. Svår fråga....

Freddie Tapper och Jerry Käsper möter Björne Johansson och Dick Nilsson
Var nivån på spelet bättre förr? 
Bättre tycker jag inte. Men det krävdes mer för att vinna tävlingar, då jag tycker att den yttersta eliten var bredare, och de som låg precis bakom var fler. Ja, okey den var väl lite bättre då..

Hur får vi fler boulespelare att börja spela tävlingar igen? 
Personligen hade jag sett en eller max två stora tävlingar varje månad. På så vis tror jag man kan skapa ett större sug av att spela. Man får tid att komma bra förberedd och därigenom en större chans att prestera bra. Offra helger på tävlingar med 10-20 lag tror jag många har tröttnat på. 

Vem är den skönaste medspelaren du spelat med?
När du nämner ordet "skönaste" tänker jag direkt på Mohammed Ghettas. Har lirat ett par tävlingar med honom, och även om det inte varit någon succé resultatmässigt, så är det dagar jag aldrig kommer att glömma. Minns framförallt en trippel med honom och Jimmy Nilsson i Köpenhamn. En oförglömlig dag, där bråken och skratten avlöste varandra. I matchen vi åkte ut spelade Ghettas väldigt bra medans jag och Jimmy inte gjorde många klot. Ghettas eviga tjatande om hur dåliga vi var på tågresan hem minns jag som igår.. Nej, han är verkligen en personlighet man saknar på banan.

Har ambitionerna som Elitspelare mättats av? 
Har väl inte haft några direkta ambitioner på väldigt länge mer än att jag alltid försöker vinna de tävlingar jag ställer upp i. Svar: Ja

Mohammed Ghettas och Jonas Jacobsen
Blivande ambitioner inom boulen? 
Ett VM någon gång i framtiden hade varit jävligt roligt. Sen så ska jag ju vinna Travemunde i år också.

Vilken pétanque spelare har imponerat mest under 2014? 
Har sett för lite. Pass.

Roligaste segern? 
Den har jag framför mig

Din bästa säsong och varför? 
Hade en säsong i slutet på 90-talet då jag vann tävlingar var och varannan helg. Toppade rankinglistan. Behövde inte koncentrera mig för att spela bra. Lite skillnad mot hur det ser ut nu då jag måste fokusera något enormt för att få ut vad jag vill av kloten..



Du har haft en lång och framgångsrik karriär. Är du nöjd med vad du åstadkommit eller saknar du något? 
Hade gärna dragit på mig dressen(spelat i landslaget) lite mer. Annars är jag väl i det stora hela ganska nöjd. Har fått uppleva många oförglömliga stunder genom boulen.

Joachim Andersson och Freddie Tapper förlorar finalen i Rövarecupen
mot Jonas Jacobsen och Kenneth Köhalmi för många år sedan (?)
Bästa pétanque minne? 
Minnet har blivit kort med åren, så jag svarar Hedebo-segern ihop med Jonas Jacobsen och Mathias Ellekaer för en vecka sedan. Det är det jag kommer ihåg bäst. 

Dina medspelare 2014? 
Jonas Jacobsen och lite blandat..

Ditt drömlag?
Jag, Lacroix och Quintais. Nej, det hade blivit för jobbigt. Väljer väl två av mina bästa vänner då: Jonas Jacobsen och Mikael Trechera.

Idolen är?
Med tanke på att läggen inte är min starka sida, så tar vi en grym läggare : Henri Lacroix

Meriter? 
Har vunnit lite av varje. Men lovar att sammanställa när karriären är över.

Freddie om Joachim:
Ja du gubben!! Vi spelade ju en hel del ihop förr. Tycker du har växt några snäpp sedan dess. Din största styrka, som för mig är väldigt underskattad inom boulen, är ditt sätt att agera som lagspelare. Boulen ÄR en lagsport. Din förmåga att få dina medspelare att känna sig trygga och kunna prestera på topp är det inte många som besitter. Tekniskt sett är du en av de allra bästa i Sverige. Du växer oftast med uppgiften, ger aldrig upp en match och lägger full fokus på varje kula. Blir väldigt förvånad om inte du Jocke och Rickard Nilsson spelar VM i år..


Joachim om Freddie:
Som Freddie nämner spelade vi rätt mycket ihop förr. Det gick väldigt bra för oss också. Men framför allt så hade vi väldigt roligt. Precis de orden som Freddie beskriver mig med passar in på honom med. En riktigt skön medspelare som tänker på laget i första hand. Trotts att Freddie i stort sätt aldrig tränar håller han en enorm hög högsta nivå. Lägsta nivån har väl sjunkit men är ändå även den väldigt hög! En av de spelarna som jag trivts bäst med i laget genom åren. Tror dessutom att Freddie är en spelare som landslaget skulle behöva. Framför allt skulle Freddies personlighet, glädje för sporten och hans spelkvalité tillföra svensk boule väldigt mycket. Har varit på honom en del om att han ska spela för en Malmö klubb igen. Men än så länge har jag inte lyckats övertala en av Sveriges bästa lirare att komma till Coccinelle och spela. Men man vet aldrig vad som händer i framtiden!


Tack för dom fina orden Freddie! Det värmer en gammal mans hjärta lite extra när det kommer från dig!



Foto: från alla möjliga!

onsdag 10 juni 2015

Precisionsskytte träning!

Skytteträning ikväll. Bra uppvärmning och sen fokus på att få till rörelsen helt rätt i samtliga skott. Och för min del blev det riktigt bra. Och poängen blev nästan överdrivet bra! Mycket högre poäng än jag brukar ha. Men nu stämde också allt och jag har för första gången på typ 10 år ett fokus och mål med själva precisionsskyttet. Det blir en ny serie i morgon. 
Ska bli riktigt kul i Sundsvall.

                6,5  7,5  8,5  9,5
               5     5     3     3
               5     3     0     0
               5     1     1     3
               5     0     3     3
               5     0     3     0

               53 poäng

måndag 8 juni 2015

DM 2015

Årets DM för mig blev inte speciellt lyckat rent resultat mässigt. Men det blev ändå 2 guld och 2 brons. Guld i Öppen trippel och Öppen mixed trippel. Brons i Öppen dubbel och Skytte. Förlorade mot Tobbe i kvartsfinalen i singeln och deltog inte i mixed dubbeln. Kvalificerade mig till SM skyttet genom att skjuta 35 poäng. Det resultatet stod sig kvalet genom. 

För klubbens räkning så tog Rickard Nilsson under skyttet Coccinelle PCs 70:e DM guld. Så klubbens medlemmar har tagit 70 DM guld sedan starten 2007. Samtliga 9 år har vi vunnit klubbligan. Ett rekord om något!


Nästa år firar Coccinelle PC 10 årsjubileum! 
Med bl.a. ett SM i Malmö..

söndag 7 juni 2015

DM mixedtrippel

Laget: Joachim Andersson, Jessica Johansson, Rickard Nilsson


Poolspel:

13-3 mot LBO

13-0 mot HBK


SEMIFINAL:
13-6 mot TBG

FINAL:
13-4 mot LBO


SM representant i skyttet efter seger i med efter 35 poäng.




DM skyttet


Semifinal:
Joachim vs Jessica 32-32 (Jess vann särskjutning 8-3)

Rickard vs Eva Carlsson 22-18


Final:
Jessica vs Rickard 28-42