fredag 24 juli 2015

Europacupen dag 1

Coccinelle vs Luxemburg 2-3

Trippel Daniel, Tobbe, Simon 9-13
Mixed Jocke, Rickard, Jessica 13-11

Dubbel 1 Daniel, Simon 9-13
Dubbel 2 Jocke, Rickard 2-13
Mixed Jessica, Tobias 13-12


Coccinelle vs Belgien 2-3

Trippel Daniel, Tobias, Simon 13-9
Mixed Jocke, Rickard, Jessica 12-13 (10-0)

Dubbel 1 Tobias, Magnus 10-13
Dubbel 2 Jocke, Simon 13-10
Mixed Jessica, Rickard 4-13


Coccinelle vs England 3-2

Trippel Daniel, Rickard, Simon 13-2
Mixed Jessica, Tobias, Magnus 10-13

Dubbel 1 Daniel, Simon 6-13
Dubbel 2 Rickard, Tobias 13-9
Mixed Kerstin Hjelm, Magnus 13-8



tisdag 21 juli 2015

Inför Europacupen

I helgen spelas första omgången av Europacupen i Metz i Frankrike. Vi ställs mot Metz från Frankrike, Belgien, England, Litauen, Luxemburg och Finland. De två bästa från helgens spel avancerar till finalen som brukar spelas i slutet av november.


Laget: Simon Åkesson, Daniel Eriksson, Tobias Svensson, Kerstin Hjelm, Magnus Wedel, Rickard Nilsson, Jessica Johansson och Joachim Andersson.

Coach: Joachim Andersson




söndag 19 juli 2015

Boule SM i Uppsala 2015

Arrangemanget i år får tyvärr inte godkänt av mig. Arrangörens försäljningsvagnar stängde 18:00 och man blev hänvisad till restaurangtältet som stängde 21:00. Priserna i tältet kan man nog inte säga så mycket om. Men öppettiderna var skrattretande! Spelet var slut rund 22-23:00 varje dag och man kunde inte få någon mat innan finalerna.. Försäljningsvagnen vid banorna 300< skulle öppna 8.00 de dagar det fanns spel där. Men man var glad om där var öppet 8.30.

Engelskaparken bjöd på bra och utmanande banor. Resterande banor tycker jag är ett skämt för att avgöra ett svenskt mästerskap. Det krävs noll teknik för att prestera.. Vilket är sorgligt! Jag förstår att det är svårt att hitta stora ytor med utslagsgivande banor. Dock ska Uppsala ha många plus för omgivningen! Vackrare kan vi inte ha det när vi spelar..

Spelet då..
I mixedtrippeln försvarade vi för första gången ett guld! Vi som lag har en del titlar men har aldrig lyckats försvara ett guld. Denna gången lyckades vi med det och det var en härlig känsla! Spelet var bra och det mesta såg bra ut.

Mixeddubbeln stod jag över och det var skönt att gå omkring och mingla lite.

I singeln hade jag bestämt mig för att genomföra tävlingen oavsett vad som händer. Gick ur gruppen efter att jag förlorat första matchen. Sedan vann jag de resterande två matcherna relativt snabbt. Första efter poolen var svajig till en början men sedan drog jag ifrån. Förlorade matchen efter mot Mackan Enbom. Han spelade bra! Jag hade läggen men träffade bara ett skott! Banan var jätte tuff och Mackan behärskade den något bättre än mig!

I trippeln är vi tyvärr inte heta. Förlorar en i poolen mot ett lag som sammanlagt spelat 14 VM. Hasse Hagberg, Bertil Härstedt och FinJocke blev för svåra. Den långa vägen stod framför oss istället och den lyckades vi inte bemästra. Förlorade mot Hugosson, Giza och Holmström med 12-13 efter LÅNG match i 16:delen. Med andra ord var vi utslagna mycket tidigare än vi velat.

Då återstod enbart dubbeln att revanschera sig i. Och det gjorde vi! Vi släppte som mest 4 poäng till motståndarna. Vi spelade inte kanon bra. Men vi räddade varandra när det behövdes! Och revanschen var ett faktum! I kvartsfinalen lovade vi dessutom att vinna dubbeln för Liljas skull. Det skulle han gilla..

Spelmässigt är jag nöjd i det stora hela. Men de fanns svackor stundtals som man är mindre nöjd med. 2 guld kan man ju inte vara missnöjd med. Men hade högre förväntningar i trippeln som gör att känslorna är lite svala ändå. Men sånt är livet!