lördag 2 maj 2020

Mattias Corona skyttetävling


11 Joachim Andersson (lucky looser/vidare i A)
vc
13 Krister Lindberg AIK

18 Joachim Andersson 
vc
11 Kim Larsson SÖR


Kvartsfinal:
17 Joachim Andersson
vc
14 Andreas Pettersson SCP


Semifinal:
19 Joachim Andersson
vs
8 Daniel Gillan GRÖ (avslutade vid 2 miss) 


Final: (sudden)
16 (1) Joachim Andersson CPC 
vs
16 (0) Jesper Skullt TED


fredag 1 maj 2020

En intervju med Mattias Johansson från norra Sverige

Namn: Mattias Johansson

Klubb: BS Nordboulen

Klot? La Franc 

Sponsor? Jobbar på sponsor:)

Vad tycker du om det gångna året (2019)?
2019 får ändå ses som ett skapligt år rent resultatmässigt i de tävlingar man ställde upp i, kvartsfinal i fyrlingens A-slutspel ser jag som en tung merit med mina mått mätt så året fick en bra start! Sen blev det en trippelseger i vår egen tävling köldknäppen. Vann även dubbeltävlingen ”vandrande ankan” i par med Mikael Rännar! Och krönte året med att vinna KM singeln för 5:e gången i min 20år långa karriär:)
Klubben lyckades efter några år i division 2 äntligen ta klivet tillbaka till division 1 och om man känner mig så vet man att seriespel betyder allra mest för mig så det var årets höjdpunkt!

Bästa tävling?
Fyrlingen ser jag lätt som bästa tävling, bra matcher nästan oavsett vilka man möter och chansen till internationellt motstånd gör att vi är några stycken som åker den långa vägen från Umeå. 

Roligaste tävling?
Fyrlingen är helt klart höjdpunkten för mig.. Det blir dessvärre inte så mycket mer intävligsväg för mig(någon gång i framtiden ska jag börja tävla på riktigt)
Men annars saknar jag Halloween Open i Sundsvall... Norrlands bästa tävling i många år...

Bästa pètanque spelaren (Sverige)?
Bästa spelare är Rikard Nilsson, han hanterar spelets alla moment vilket gör att han drar längsta strået!

Bästa kvinnliga petanque spelaren?
Går det att svara något annat än Jessica Johansson på vem som är bästa damspelare?! Men Annelie Westin har tagit stora kliv sedan jag först såg henne!

Lagbild i Fyrlingen
Bästa pètanque spelaren (världen)
Henri Lacroix svarar jag på den.. Han kanske var bättre för ett par år sedan? Men tror fortfarande att han hanterar spelets alla delar bättre än konkurrenterna

Bästa Nordiska laget?
Tror få slår Jocke Andersson, Rickard Nilsson och Jessica Johansson i Norden:)

Min bästa egenskap?
Kan ens bästa och sämsta egenskap gå hand i hand? Är en extrem  inspirationsspelare, ju större match och tuffare motstånd, ju bättre spelar jag! Sen att jag behöver medspelare som kan dra fram mig i poolspel behöver vi väl inte prata så högt om....:) 

Din högsta poäng i precisionsskytte?
Jag tror aldrig att jag tävlat i precisionsskytte tyvärr..

Vem är den skönaste medspelaren du spelat med
Skönaste medspelaren jag spelat med är Edward Karp! Samt den bäste jag spelat med! 

Favoritposition
Skulle nog tro att jag skulle vara som bäst som mittspelare då jag inte är någon försteläggare eller träffar tillräckligt bra som skytt... Men spelar oftast skytt! Är det svar på frågan?

Roligaste segern?
Vann Halloweens trippel 2001 ihop med Magnus Sandberg och Thomas Bäck i rätt stark tävling, första stora segern i min karriär också om jag minns rätt:)

Vilket SM tyckte du var bäst?
Åren när Göteborg arrangerade SM på Heden ser jag som inte gjort så många SM som de bästa jag deltagit på.

Någonting om dig som ingen av boulespelarna redan visste
Något ingen vet om mig? Är nog topp5 snabbaste boulespelare i Sverige!

Blivande ambitioner?
En boulespelande kusin till mig har gett mig 0% chans att vinna en SM singel.. Jag älskar ju utmaningar och när någon säger att jag inte kan något så måste jag motbevisa dom... Vill tro att jag har en gnutta chans om jag har mina dagar:)

Vilken pétanque spelare har imponerat mest under 2019
Sebastian Kallionpää kommer bli vass/vassare än han redan är om han fortsätter satsa!

Drömlag?? 
Edward Karp/Henri Lacroix/Mattias Johansson... Positioner inom laget får jag återkomma om:)

Idol
Steven Gerrard! 

Meriter:
2st DM Guld
2st segrar i Halloween Open
6st åttondelar på SM i öppen klass(någon gång ska jag passera åttondelen)
Kvartsfinal i Fyrlingen 2019 
Åttondelsfinal 2020 i Fyrlingen
1st U23 landskamp typ 2002?

Mattias om Joachim:
Joachim är nog Sveriges bästa läggare genom tiderna och resultaten talar sitt tydliga språk! Sen brinner han för sporten och vill få den att växa! Eldsjälar behöver sporten och du går verkligen i bräschen! Vet ju inte alls vad som hänt i landslagshistorien men det är tråkigt att du inte är med där längre för där hör du hemma! Du och även Edward har även sagt till mig att material är typ 50% hos en boulespelare... Jag är tveksam men kanske måste uppgradera mig från mina la franc som idag nog ses som hobbyklot!

Joachim om Mattias:
Känner inte Mattias så väl. Har mött Mattias ett par gånger genom åren. En kille med stor talang från djupaste Norrland (jag bor i Malmö. Allt över Stockholm är Norrland). Hoppas vi ses till Fyrlingen igen! Ha de super och träna på nu!! ;) 


Tack för intervjun! 

måndag 27 april 2020

En intervju med helt underbara Dennis Duvelfelt

Namn: Dennis Duvenfelt

Klubb: Boulerosällskapet

Klot? MS 2110

Sponsor? Nej, men ja tack gärna! 

Vad tycker du om det gångna året (2019)?
Visst, det blev några segrar och pallplatser, mest V55 men några i öppna. Vinst i Sv. cup V55 och 3.a i Elitserien (öppna) men SM blev en besvikelse resultatmässigt och visst hade jag hoppats att jag, Anders Larsson, Thomas Wiede och Pauli     Mäkitalo skulle vinna landslagskvalet och få spela EM, men vi fick rättmätigt stryk av det blivande EM-laget i semifinalen. Ändå ett okej år och kul att få spela med Thomas, Anders och Pauli.

Bästa tävling?
SM, en veckas härligt häng med petanquenördar från hela landet. Och alltid träffar man några nya bekantskaper som blivit hängivna detta härliga spel! Sedan har ju SM utvecklats de sista åren med en härlig centercourt mitt i staden med härliga finalkvällar och med Herrman som med ett lokomotivs kraft drar fram publiken till att visa uppskattning för spelet på centercourten även för de som inte redan är bitna.   

Roligaste tävling?
Varberg och Fyrlingen. Varberg med sin underbara miljö och många olika tävlingsklasser. Fyrlingen för sina fantastiska startfält. Hoppas att NPW får sin rättmätiga uppskattning om de blir något spel i år! Härlig miljö att spela i kyrkparken.

Bästa pètanque spelaren (Sverige)
Jag har ju haft möjligheten att få se Amal Moufid live, måste säga han imponerade enormt på mig. När Anders Larsson (stockholm) blev röd om kinderna så blev han ju i stort sett oslagbar! Av de som är aktiva idag så har ju Rickard Nilsson visat i många år att han bäst i Sverige och bra även i internationella mått. Kul om han kommer igång igen även om jag förstår av egen erfarenhet att småbarnsåren kräver sin närvarande förälder! Ja det vet ju du också Joachim

Bästa kvinnliga petanque spelaren
I Sverige så är ju Jessica Johansson vår stora stjärna, hon lyser ju även internationellt som en av de bästa genom tiderna. Hon är riktigt, riktigt bra och hoppas verkligen att landslaget får se henne i laguppställningen igen! Internationellt så är ju Natawan Fuangsanit den bästa just nu tycker jag!

Bästa pètanque spelaren (världen)
Det är ju svårt att inte säga Dylan Rocher

Bästa Nordiska laget
Jessica, Rickard och Joachim i hård konkurrens med Danmarks Erlandsen-Junge-Saxlid

Din bästa egenskap
Min bollkänsla! Vinnarskalle i kombination med att jag tycker att jag har blivit en bra taktiker

Din högsta poäng i precisionsskytte
Det hoppar vi över, hahaha. Är så kass på det! Ska försöka att förbättra mig. Men 33 poäng har jag lyckats få ihop vid något tillfälle.

Vem är den skönaste medspelaren du spelat med
Jag har ju fått spela med så många härliga människor, måste jag nämna någon så får det bli Mats Andersson med Bertil Adlivankin som tuff konkurrent till det epitetet!

Din favorit position
Utan tvekan är det mittspelare.

Roligaste segern
Första SM-guldet med Bertil Adlivankin i V55 2015

Vilket SM tyckte du var bäst
Har gillat både Karlstad och Linköping.  Resultatmässigt var det Karlstad med 1 guld och 2 brons i V55. Annars så gillade jag Uppsala med spel i underbar miljö.

Brons i V55 EM i Monaco
Du har ju spelat lite mästerskap för Sverige. Berätta om de äventyren
Första gången jag satte på mig landslagströjan var på NM i Danmark 2013. Jag spelade med Bertil Adlivankin och Lars ”nappen” Ekroth. Vi spelade verkligen bra, vann 9 raka innan vi snöpligt förlorade finalen mot Finland, vi var favoriter som föll…var oerhört besviken i några veckor! Det visade sig senare bli det sista NM som spelades. Hoppas att det kommer att tas upp igen, det är ju kul att se vem som är bäst i norden! Även andra gången som landslagströjan åkte på så var det med Berra och Lasse. Den här gången var det i Nice och en tävling som de hette European Master Games. Om detta finns det ett reportage på Svensk Boule i nyhetsarkivet för den som vill läsa. 7 okt 2015 är det ifrån, men kortfattat så blev det en tävling med nästan bara franska lag, något från Schweiz och ett par från Monaco. Vi åkte ut i 1/8  Nappen var helt fantastisk och fick mycket beröm för sitt spel! Sedan hände det oerhört tragiska att Lasse gick bort i april 2016. Så oändligt ledsamt. Tredje och senaste gången som jag fick representera Sverige var mycket överaskande. Vinnarna av landslagskvalet det året, Hannu, Thomas och Janne fick välja en fjärde spelare och döm om min förvåning och stora glädje, de ville ha med mig. Det blev en fantastisk upplevelse att få spela EM i Monaco. Som många säkert kommer ihåg så fick boulen ett av sina få uteslutningar av ett lag, Tyskland hade en spelare, Klaus Mohr, han hade manipulerat sina klot, tryckt in lite kvicksilver och bomull i klotet så att det kunde gå rakare och att de inte studsade så mycket. Detta uppdagades av en mycket uppmärksam domare efter matchen mot oss i kvartsfinalen. Han diskades men laget fick ändå spela semifinal mot Holland innan det bestämdes att Tyskland skulle diskas helt och hållet. Det gjorde att vi flyttades upp till tredje plats utan möjlighet at få spela semifinal. Det grämer jag mig fortfarande åt. Att en fuskare och en kass tävlingsjury, (som inte vågade diskvalificera Tyskland direkt) fråntog oss chansen att vinna EM. Surt! Sedan har jag fått vara coach två ggr på EM, en för V55 laget och en gång för Lotta på singel-EM. Båda gångerna blev det brons!

Någonting om dig som ingen av boulespelarna redan visste
Några vet väl om det, har två SM-medaljer i bangolf. En individuellt på ungdoms-SM (2:a) och en i lag 10-manna (3:a). Jag känner igen och kan namnen på 10 olika sorters moln.

Blivande ambitioner inom boulen
Att försöka vinna något stort tillsammans med min grabb Tim, om jag får spela med honom hahaha! Annars är det att få spela EM igen, åstadkomma bra SM-tävlingar

Thomas Wiede, Anders Larsson och Dennis Duvenfelt
Vilken pétanque spelare har imponerat mest under 2019
Svårt, de är några stycken. Leo Brodd och Robert Ulfsson. Calle och Annelie´s resultat talar ju för sig självt. De har gjort en fantastisk säsong. Får heller inte glömma bort Wiliam Silverberg och Simon Åkesson. Måste jag välja en så får det bli Leo!

Ditt drömlag
Philippe Quintais och Philippe Suchaud

Vilka bildar du lag med under 2020
Ja, vi får väl se hur det blir med säsongen om det blir något tävlingsspel. Det var ju tänkt att spela med Larsson-Wiede-Mäkitalo i nationella V55-tävlingar och landslagskvalet. SM blir väl inte heller av, men där var det meningen att jag skulle spela med Pelle Wieveg (dubbel) och Bengt Björkman i trippel.  Camilla (mxddubbel) och Tim i Mixedtrippel. Det var också meningen att spela lite tävlingar med Mats Andersson och Janne Vejdegren. Och självklart spel med Hannu Kohlemainen Thomas Callderyd och Janne Johansson.    

Idolen är
Philippe Quintais

SM GULD
Meriter
V55 EM-brons, NM-silver, 2 SM-guld, 4 SM-brons 2 SV.cup segrar, 2 landslagskvalsegrar, segrar i Varberg, Fyrlingen bl.a. I öppen så är det 2 semifinaler på SM men måste också nämna 3 semifinaler i La mayonaisse på den gamla goda tiden

Dennis om Joachim
Det som jag tänker på mest är att du alltid är noggrann, lämnar inget åt slumpen, vinnarskalle i kubik, fokuserad och förberedd, en genuin lagspelare med hög genomförandeprocent. Du är dessutom en härligt trevlig kille, alltid med skrattet nära till hands. Lycka till i framtiden och hoppas att vi får se även dig i blågul klädsel framöver!

Joachim om Dennis:
Dennis är en av våra mest duktiga och meriterade V55 spelare. Troligen för att han väljer att spela i öppnaklassen relativt ofta. Dennis är inte bara en tongivande spelare utan en fantastisk kille utanför banan också. Grym som coach även om jag aldrig fått uppleva det så bevittnas det av dom fina prestationerna som spelare/lag gjort med dig som coach. Att se mig i landslaget igen kommer nog dröja. Men självklart skulle jag vilja representera Sverige. Det är en stor ära. Även jag har börjat fundera på coach/FK-jobb utanför Coccinelle. Tror det skulle passa mig ändå.. Vi får se vad framtiden bjuder på. 


Tack för en trevlig intervju Dennis!