lördag 30 oktober 2010

SSK vs MoDo



Södertälje - Modo 3 - 4
(2-0,0-2,1-1,0-1)
Första: 
1-0 (3.30) Pierre Hedin (P. Carlsson)
2-0 (9.50) Pierre Hedin (P. Carlsson/Chabada)
Andra: 
2-1 (22.45) Anton Hedman (Westin/Svartvadet) 2-2 (33.34) Magnus Häggström (Svartvadet/Blomqvist) Tredje:  3-2 (40.16) Mattias Carlsson (Videll/J. Eriksson)  3-3 (52.55) Byron Ritchie (Bonsaksen/K. Forsberg) Sudden:  3-4 (60.48) Byron Ritchie (Hållberg)
  Skott: 24-24 (11-9,7-10,6-4,-1)

torsdag 28 oktober 2010

Spelnivån sjunker



I går chattade jag med en kille vid namn Ahmad Temizi från Malaysia. Troligen ingen som vet vem killen är. Men han spelade VM för Malaysia i år och var bla Malaysias representant i skyttet. 
Han sköt en bra serie. Fick dessutom skjuta 3 gånger. Han serier såg ut så här, 43 poäng i första rundan, slutade på 5:te plats. I återkvalet sköt Ahmad 40 poäng och slutade 2:a på det i återkvalet och 6:a totalt. 
I kvartsfinalen ställdes han mot Spanjoren Lopez som sköt 43 poäng mot Ahamads 33 poäng.


Ahmad berättade att han spelat boule sedan 2003 och som jag förstod det var detta hans första VM. Han blev 6:a i skyttet och i huvudturneringen förlorade de i 16-delspool mot Mauretanien (11-13) och Kanada (4-13). Malaysia gick ur den Schweiziska monraden som lag nummer 9. Sverige som lag nummer 19.

Vart vill jag då komma. Ja, man hör ofta i Sverige att vi blivit bättre nu än vad vi var förr. Men jag ställer mig frågandes till detta. Vilka bevis har vi för det? Bevisen tyder på raka motsatsen. Förr hade vi en topp i Sverige på ca 30 personer. I dag är den siffran mycket lägre. Sverige slog oftast lag som tex. Tyskland. I Nordsjöturneringen slog vi ofta tyskarna men förlorade en och annan strö match mot våra grannländer vilket kostade Sverige slutsegern i Nordsjö. Men vi slog oftast tyskarna i mötet mot dem. I årets VM torskar Sverige 3 gånger mot dessa tyskar. Visst, Tyskland kan ha blivit bättre. Men har vi verkligen blivit bättre vi också? 
Jag tror inte det. Jag tror faktiskt att även Danmark har kommit ikapp oss rent spelmässigt. Vi halkar efter. Och frågorna kan bli många. Men framför allt blir vi sämre när det verkligen gäller. Vår lägsta nivå är dålig och eftersom eliten blivit en mycket mindre skara personer möts dessa väldigt sällan. 

Vad som behöver göras kan vara olika bland individerna som vill utvecklas till att försöka bli bättre spelare internationellt. Men jag tror nog att vi någonstans fokuserar på fel saker! Vi halkar efter. Eller så drar alla andra ifrån. Oavsett vilket, så gör vi ju något fel. Annars hade även vi i Sverige hängt med i utvecklingen. Men det gör vi inte! 
På den internationella cirkusen har vi inte en chans mot de bästa lagen och förlorar ofta med jämbördiga lag. Men själva tror vi att vi slår alla som är lika bra som vi och ibland nosar på Frankrike och Belgien. Men det gör vi ju inte. Titta på Sveriges resultat genom tiderna och se hur många gånger vi varit och nosat på segrar mot Frankrike, Belgien, Thailand, Spanien osv. Och jämför med hur ofta vi åkt på en torsk mot tex Danmark och Finland. Så märker man att Sverige slår ofta Danmark och Finland på NM. Men på VM har vi jämna resultat mot varandra. Men mot de stora nationerna tar vi knappt poäng! Och mot de länder som vi förr var jämbördiga mot, tex Tyskland, har vi halkat efter. Och orsaken är nog inte enkel. 

Men vill vi dansa på de fina dansgolven är det nog dags att börja bjuda upp till dans snart! 

tisdag 26 oktober 2010

SSK vs BRYNÄS



Södertälje - Brynäs 7 - 2
(3-0,2-1,2-1)  
Första:  1-0 Jonas Almtorp(P. Carlsson)
2-0 Ryan Lasch (Kilström/S. Bemström)
3-0 Arto Laatikainen (Seikola/Videll)
Andra:  3-1 Mattias Ekholm (Granström/Lauritzen) 4-1 Ryan Lasch (Saarenheimo/F. Andersson) 5-1 Martin Chabada (Almtorp/P. Carlsson) Tredje:  6-1 Robert Carlsson (J. Eriksson/Laatikainen) 6-2 Jakob Silfverberg (Rödin/Nordquist) 7-2 Ryan Lasch (Saarenheimo/Kilström)
Skott: 37-12 (17-5,8-3,12-4)
Utv, SSK: 6x2 BIF: 7x2

måndag 25 oktober 2010

boulekultur.se

En ny site har öppnat upp i boule världen. boulekultur.se är namnet och är en betalsite som ger sina medlemmar boule filmer i alla former.  De har även öppnat upp en blogg, med samma namn, som ger oss div reportage från boule Sverige.  




Det vi sett så här långt är VM från Turkiet från i år och Europa cupen/andra omgången från Finland där Sibirien så när lyckades ta sig vidare. Kommande på siten är gamla VM filmer sedan 80 talet och en bit in på 90 talet. Kan bli intressant och se dom gamla VM finalerna när Fazzino regerade totalt! En del intressanta reportage har getts ut på deras blogg. 


Vad skall man då säga om denna site? Ja, än så länge är den för ny tycker jag för att ge den något slags betyg. Men det ser lovande ut! Och fortsätter dom bara kan det bli en riktigt bra boule site framöver. På många sätt och vis.. :) In och kolla runt!