söndag 21 september 2014

En Intervju med Ulf Walle Wallman

Namn: Ulf Wallman men kallas för Walle.

Klubb: 2014: Ökern Petanque Club, Norge. 2015: BK Strand

Klot: Just nu ett par gamla JB M30

Sponsor: Nej

Vad fick dig att börja spela pétanque
En gammal kollega som lockade mig till Lerums Bouleklubb 1996.

Vad tycker du om det gångna året (2014)
Ett skönt år som varit avslappnat. Träffat massa nya vänner i Norge och lärt känna Roger och Patric samt BK Strand.

Bästa tävling
Det finns flera bra tävlingar, Strandcupen, Fyrlingen m.fl men jag saknar framför allt det gamla Landslagskvalet.

Bästa pètanque spelaren: Bruno

Bästa svenska pétanque spelaren genom tiderna
Svårt att säga men Jonas Jacobsson är en. Dick Nilsson är en annan. Håkan Berg. Zabbar Neang.

Bästa dam: Jessica Johansson
Bästa damspelare genom tiderna: Helt klart Jessica Johansson.

Du har haft licens i Norge under 2014. Varför
Har under flera år känt att det slitit på att spela men bestämde mig för att ta en paus 2014 och se om suget skulle komma tillbaka. Fick då en fråga från Ronny Gudmundsen i Norge om att spela NM med honom och tänkte att det lät kul. Samtidigt hade jag bestämt trippeln med Roger Söder och Patric Larsson i Lindome. Och där tände det till så vi spelade några tävlingar till med bra resultat. Nysatsning med dom nästa år.

Du har varit med väldigt länge i boulevärlden. Var det bättre förr
Haha. Det är lätt att säga att det var det men en stor skillnad mot för några år sedan, är att det var socialt mellan klubbar och spelare. Tror att Landslagskvalet var en bidragande orsak. Idag håller man sig mer inom sina klubbar. Tycker faktiskt att mellannivån har höjt sig inom boulen idag.

FK eller kval
En kär fråga. Jag tycker så här: Sverige har inte resurserna fullt ut med att ha en FK utan jag skulle hellre se någon form av kvalificering där FK kommer in när laget är klart. FK:s roll blir att tillsammans med laget ta ut en 4:e-spelare samt coacha mot mästerskapet samt under.

Vad behövs ändras för att boulen ska må bra igen? För just nu är inte mycket som stämmer.. Eller
Jag tror att det helt enkelt är så att inflödet av nya hungriga spelare är för litet. De rutinerade tappar suget på grund av för lite utmaningar och att vi tappar deltagare till våra öppna tävlingar. Lätt att vi då börjar gräla internt om ålder för veteranklasser mm. Vi har tappat på rekryteringen av nya spelare i rätt ålder.

Bästa Nordiska laget: Vet ej.

Vem är den skönaste medspelaren du spelat med
Helt klart Magnus Johansson som jag vann trippeln i SM med 2004. Alltid positiv och en go kille utanför banan. Andra goa är Håkan Berg och Håkan Hallberg. Roland Henkelman kommer också alltid att finnas i mitt hjärta och var min själsfrände på banan men framför allt i livet utanför banan. Honom glömmer jag aldrig…

Simon Åkesson
Vilken pétanque spelare har imponerat mest under 2014: Simon Åkesson.

Din bästa säsong och varför
2005. Vann trippeln i SM för andra året i rad. Vann de flesta tävlingarna och var rankad 2:a. Enda missen var egentligen Landslagskvalet det året där vi åkte i kvarten (innan avslutande poolspel).

Bästa pétanque minne
Första guldet 2004, andra guldet 2005 samt när jag 1999 kom 4:a i trippel SM i Motala med Lerum och Roland Henkelman och Bert-Ove Sund. Då visste inga vilka vi var men det gjorde inget. Det visste dom efter matchen.


Dina medspelare 2014
Ronny Gudmundsen i Norge och Roger Söder och Patric Larsson i Sverige.

Roger Söder, Patric Larsson, Ulf Wallman
Ditt drömlag: Vet ej.

Idolen är: Roland Henkelman. Om fler vore som honom så skulle världen inte se ut som den gör.

Meriter: Oj. Glömmer lätt men 2 st 4-platser i SM, 2 st guld i SM samt brons och silver i Norska Mästerskapen i år men vinnare sammanlagt.

Walle om Joachim
En kille som jag alltid har sett upp till och som alltid är en go kille. Sen att han också är svår att slå på banan. Vi har tyvärr aldrig spelat ihop men det är ju inte för sent…

Joachim om Walle
Walle är en rolig snubbe som jag haft många sakliga diskussioner med. Och jag gillar det! På boulebanan är han seg att möta. Jag minns två förluster. Framför allt Landslagskvalets sista match om att vinna tävlingen där jag med mitt lag ledde med 11-0 och förlora!! Den svider! Sen en SM final också i trippel. Den sistnämnda svider inte alls. Men det var trots allt en SM final man förlora… Önskar dig lycka till i BK Strand nästa år Walle. Dom är ett härligt gäng, så du har verkligen hamnat rätt där! 





Foto: svenskboule, FFPJP, Ulf Wallman