onsdag 26 maj 2021

SM 2021


Personligen tycker jag att SMspel 2021 är ett mindre bra beslut. Vaccinationen i Sverige är haltande beroende på vart man bor och att behöva äventyra sin hälsa för att möjligen spela, eller kvala in att få spela SM känns inte rätt. Att dessutom distrikten får vardera en plats i SM per klass känns också lite märkligt då medaljörerna från föregående SM inte ens kan få möjlighet att försvara sin medalj. Det finns distrikt med väldigt många starka lag där alltså endast ett lag får möjligheten att lira SM. 


Det känns som att få börja spela och tävla över huvudtaget är ett stort steg 2021. Att börja tävlandet lokalt borde vara prio 1. Då försöker man åtminstone hålla smittspridningen nere. Precis som i höstas, fast tvärtom. Men nu är det istället jätte viktigt med ett SM för ca 100 personer totalt. Resandes från alla håll och kanter i landet. Samlandes på ett och samma ställe. 


För mig känns detta inte helt hundra faktiskt. 


Men kör vi på detta spåret kan vi lika gärna hålla den röda tråden i sammanhanget och arrangera återstående Nationella och internationella turneringarna i Sverige också. Det är sällan det kommer lika långresande besökare till dessa och det är ju bättre. Med det spelsugen som tydligen råder borde dessutom dessa turneringar nå deltagarrekord och vara mer som en folkfest än det total nedbantade SM som man kommer kvala till vecka 28-29 ute i distrikten.


Man skulle kunna återgå till tävlingskalendern 1 juni om vi nu får börja spela då. Fler tävlingar och 95% av spelarna väljer de närmsta alternativet ändå. 


Men så blir det ju inte. Utan efter SM kommer det endast tillåtas lokala arrangemang och möjligen svenska cupen och Elitserien. 

Vilket i praktiken säger att minskningen av smittspridningen bara är bra ibland men ibland är det okej att äventyra den beroende på vem som är arrangör.