lördag 28 juni 2014

Strandcupen, Varberg




Laget: Joachim Andersson, Anders Larsson, Kristian Eklund

13-8 mot Team Charlie Pom de Pin

13-0 mot Patrik Andersson, Jimmy Löf, Rickard Jakobsson, Halmstad

13-3 mot Lotta Larsson, Sara Lindelöf och Linus

Kvartsfinal:
13-9 mot Pablo Patron, Muhammed Raffik, Youssuf m

Semifinal:
13-6 mot Thomas Wiede, Wille Silfverberg, Johan Skagerlund, Halmstad

Final:
7-13 mot Landslaget, Kenneth Köhalmi, Erik Löf, Simon Åkesson

Mixed i Strandcupen




Laget: Joachim Andersson, Jenny Hamberg

Direktutslagning:
11-13

B Turneringen:
13-4
13-3
13-3
13-3

2:a. Vi valde att inte spela finalen då andra halvan skulle lira sin semifinal i stort sätt när vi var klara (23:00)

Vi spelade väldigt bra ihop efter första matchen. Vi ställdes mot ett bra lag och Jenny och jag har aldrig spelat ihop. Så det blev en liten jobbig match där vi tillslut tyvärr förlorade. Sen tycker jag de klicka bättre. Jenny är helt underbar att lira med och väldigt enkel. Det var verkligen kul! Hoppas jag får fler chanser att få spela med dig Jenny!

torsdag 26 juni 2014

EM aktuella, Åke Löwbeer

Namn: Åke Löwbeer

Klubb? Maria Bouleklubb

Klot? 
Verkligen ingen materialspelare nu spelar jag med la Franc rostfria fast bara två då det tredje gick mitt itu på landslagskvalsvärmningen. Men i EM spelas det ju trippel. Jag har spelat två SM final och semi med 2 plus 1 annorlunda. Jag tror inte så mycket på hårda ,mjuka ,yta mm. Det gäller att träffa rätt:)

Sponsor?
Sista åren har ju förbundet varit sponsor:) vi har rest till Paris,NM o nu EM.

Vad fick dig att börja spela pétanque? 
Jaques Adlivankin ,som skjutsade oss till massor av fotbollsmatcher trots att ingen av hans killar spelade i mitt lag, lurade med mig till Fagersjöparklek 1970 typ. Där tog Anders Karlsson, nu DIF,
hand om mig. Vi spelade alltid tillsammans och vann nästan jämt han var en grym 6-7 meters skytt då. Det var han som styrde in mig på 6 metersspelet:)
Där i parken spelade också Börje Norberg,Torkel Hiertner,Gösta med flera. Ibland kom det storbesök, Jean Adlivankin han var ju bäst! Inte många som hade plusstatistik på honom särskilt inte jag.
Jag flyttade in till stan och gjorde ett uppehåll på 7-8 år då träffade Björne i Kungsan och så var man igång igen. Lite förvånande var att Börje Torkel o Gösta blivit så mycket bättre.

Vad tycker du om det gångna året (2013)?
Sista åren har jag bara spelat Veteranlandslagskvalet och SM. Eftersom kvalet gått bra har det tagit rätt mycket tid men varit superkul!

Stackars öppna klassen som inte har något kval egentligen är det skandal att det togs bort. Landslagskvalet var ju navet som boulen snurrade runt. Tidig höst bestämde man vilka som skulle lira ihop och vilka tävlingar man skulle träna i på våren. Kostnaden för förbundskaptener borde läggas på resor för landslagskvalsvinnarna! Nu har vi provat FK i många år utan någon större framgång så återinför landslagskvalet! Inget ont om de FK som varit de har tagit ut bra och spännande lag.

Bästa tävling?
Verkligen synd att Majonnäsen lades ner. Den var superbra arrangerad plus Danne Gillan o Johan Samuelsson i mickarna. Här tycker jag BouleBar har ett ansvar att arrangera tävlingar inte bara köra Företagsboule. Det borde ju löna sig i längden!

Bästa pètanque spelaren?
Jag kollar aldrig på boule på nätet men förstår att Dylan Rocher är bäst men min favorit är Didier Choupay vilken pendel!! Dessutom gjorde min bästa singelmatch mot honom i en kvartsfinal när mayon gick i Kungsgatan. Jag träffade alla skott utom ett ändå torsk 13-4. Choupay träffade och stannade/halvstannade på alla sina :)

Joachim sittplombar!
Bästa svenska pétanque spelaren genom tiderna?
Bäst i Sverige då tänker jag nog Anders Larsson sth. Men det är svårt så jag plockar ihop en spelare. Bengans båge,Jean Adlivankins säkerhetsskott,Jonas plomb,Kamels carreuer,Iain Douglas rullskruvlägg,Björnes vinnarinstinkt,Leffe Bäckströms handled, Joachim Anderssons sittplomb och Rickard Nilssons stil. Svårt att slå den spelaren:)

Bästa damspelare genom tiderna?
Som gammal boulsjevik skulle man ju vilja säga Lotta Larsson men Jessica Johansson är ju given!

Ni vann V55 kvalet och vann en EM plats. Hur ser planerna ut inför stundande EM?
Vi i veteranlaget har ju inte toktränat det blir inte bra då. Vi siktar på att vinna EM , även en semi är bra. För två år sedan var Simon med och de förlorade i kvarten men han menar att motståndet inte var oövervinnerligt:)

Bästa Nordiska laget?
Jag har ingen koll på andra nordiska lag.

Vem är den skönaste medspelaren du spelat med?
Skönaste medspelaren jag spelat med är Kamel Bouro inte för att han alltid var så harmonisk men han träffade grymt mycket och stannade även på svåra banor. En liten anekdot från Stockholm 1997. Det var direktutslagning i dubbel. Kamel kommer nästan en halvtimme sent vi ska möta ett lag från Uppsala. Kamel erbjuder dem att leda med 7-0. Nio kallar och tre vändor senare står det 13-7 till oss. Så höll det på hela dagen fram till semi. Det var stenhårda banor och jag la bort varenda förstakula men när motståndarna så småningom hittade in så smällde Kamel på en kalle. I semin tog orken slut och vi fick byta med gott resultat. I finalen var Åke Borgström o Dick Nilsson för bra.

Kvalvinnarna! All lycka i EM!! Allez la Suéde
Vilken pétanque spelare har imponerat mest under 2014? 
Rickar Nilssons silver var ju grymt bra! Så han har impat mest 2014!

Din bästa säsong och varför?
Min bästa säsong gör jag 97-98. Då skilde jag mig och kunde spela lite mera. Jag o Kamel kom två o tre i SM  och vann DM-dubbeln och jag vann DM-singeln och DM mixed med min nuvarande sambo Anna Wester. Som en av mina bästa meriter har jag vunnit SM medaljer på 80-talet 90-talet 2000-talet och 2010-talet. Min bästa merit även om den är lite udda är att jag vann dubbel-KM nio gånger i rad med olika medspelaret . Ni anar inte hur svårt det är:)

Ditt favoritlag?
Mitt favoritlag spelar jag med nu Leif Bäckström Håkan Engman och Simon Cohen.
Vi bygger på harmoni och respekt! Men det låter kanske annorlunda efter EM:)

Ditt drömlag?
En trippel med fazzino och Chopey skulle jag inte tacka nej till,skulle t.o.m. kunna tänka mig att lägga:)


Åke om Joachim:
Jag har dålig statistik mot dig Pimmen. Inte nog med att du lägger bra du omger dig med bra skyttar också. Värst var väl i Göteborg du spelade med Jonas Jacobsen och jag med Kamel Bouro. Ska jag ha någon chans vore det väl på en hård rullbana. Du är bättre skytt än de flesta tror:)

Joachim om Åke:
Jag minns ett par matcher mot dig Åke. De har alltid varit tuffa. Just den matchen under SM i Göteborg är magisk! Den dubbelturneringen spelar jag och Jonas riktigt bra i samtliga matcher! Jag omger mig med bra skyttar! Eller så omger sig bra skyttar med mig så de avslappnat kan skjuta bra! För de vet att de alltid kommer ha klot vid lillen ;) 

Jag önskar er största lycka till under EM i Luleå i helgen! Hoppas ni får ut er kapacitet. Då kan ni lätt nå långt i turneringen. Jag var och tittade på de EM:et som Simon Cohen spelade. Och han har helt rätt i sin analys! Spela ert spel så kommer ni stressa många lag i Luleå! Allez la Suéde!!