lördag 27 december 2014

Året som passerat, 2014

Året som passerat har innehållit det mesta av de mesta. De tråkiga händelserna kommer jag inte gå in på. Orkar inte lägga mer energi på den skiten. Där emot lite mer på det positiva.



Klubben: 
Coccinelle PC försvarar guldet i Svenska cupen från 2013 och kvalificerar sig för Europacupen ännu en gång. Eftersom vi blev 4:a i Europacupen 2013 blev vi tilldelade hemma plan i första omgången. Grundomgången spelades i Malmö och arrangerades av oss själva. Precis som i fjol. Men denna gången fick vi besök av Luxemburg, Tyskland, England, Tjeckien och Polen. Vi vann gruppen efter lite problem. Vi förlorade mot Tjeckien efter något sämre spel. Men efter ett litet möte och diskussion om problemen gick vi ut och slog Tyskarna i en mycket tuff match vilket också medförde vårt avancemang till finalhelgen. 
I finalen hamnade vi i grupp B efter en helt fri lottning. Den innehöll Italien, Holland och Tyskland. Med minsta möjliga marginal missade vi semifinalplatsen efter torsk mot Italien, vinst mot Holland och 2-3 i avgörande matchen mot Tyskarna. Seger mot Finland med med 4-1 i sista matchen var samma siffror som 2013 och vi slutade på 5:e plats. 
Elitseriens grundspel vann vi med stor marginal. Spelkvalitén under finalhelgen var lite för svag men den gav trots allt ett brons. CPC har genom alla år alltid tagit medalj i Elitserien och Svenska cupen. En bedrift vi hoppas driva vidare. 



Team Coccinelle PC
Personligt:
10 Turnerings segrar under 2014. Varav ett SM guld och seger i Nationella slutspelet. Dessutom seger i Svenska cupen. Året trubbades av ganska tidigt i år då VM laget togs ut och man inte ingick i det. Tråkigt som fan men ska inte gå in mer på det!
Roligaste segern var så klart SM guldet som var det 10:e i ordningen. Segern i Svenska Cupen är också speciell. Europacupen är den roligaste tävlingen att spela efter att Nordsjöturneringen gick i graven. Speciellt nu när vi skakat om i grytan och de stora lagen fått respekt för oss. Kul som fan också att lira ihop med Jessica och Rickard i Europacupen. I dessa sammanhang med alla världsstjärnor går vi som lag obesegrade genom tävlingen. Det är kul. Spelade Nordstan Grand Prix för Landslaget ihop med Jonas Jacobsen och Rickard Nilsson.
Jonas Helin intervjuar mig under SM veckan. SBF väljer att inte publicera den. Men den finns att läsa här. Klicka på länken: Intervjun



Allmänt: 
Mycket tråkig början på året. Desto roligare avslutning på året. Ny FK för öppna och damlandslaget blev David LeDantec från Frankrike. 

Nu återstår en tävling, Mellandagsboulen. Den kommer jag spela ihop med Simon Åkesson. Sen är det bara några dagar kvar tills 2015 års första Nationella tävling, Fyrlingen påbörjas. 



Min årets-lista:
Årets öppna spelare: Rickard Nilsson. 2.a i ”VM-singeln”. Plus massa andra fina meriter under året.
Årets spelare junior: Sebastian Kallionpää OPP. Cool seger i juniorskyttet under SM
Årets spelare veteran: Thomas Johansson CPC. SM guldet har han jobbat hårt för!
Årets spelare dam: Cajsa Qvarnström, SM guld i Dam skytte! Sveriges största talang!
Årets klubb: Coccinelle PC. Brons i Elitserien. Guld i Svenska Cupen. 5:a i Europacupen. Rankade 8:a på Europa rankingen.
Team Erima
Årets medspelare: Rickard Nilsson!
Årets internationella spelare: Henri Lacroix, Frankrike. 
Årets bästa tävling: inomhus: Finalspel i Europacupen i Luxemburg.
Årets bästa tävling utomhus: Hedebo Open i Danmark
Årets publik: Uppslutningen kring finalen av Nationella slutspelet. (ironi)
Årets debutant: Noon Geffenblad i EM skyttet. Med tanke på tävlingssnittet hon hade innan EM så gör hon en strålande insats och höjer sig i rätt ögonblick, i EM-skyttet.
Årets debutant 2: Anders Larsson i Europacup finalen i Luxemburg. 
Årets "det var på tiden": Jag spelar flaska med Noel på SM. Grym kille!!
Årets besvikelse: VM uttagningen!
Årets jobbiga: SM i Växjö. Sådana banor får inte förekomma i mästerskap!
Årets flopp: SM öppen trippel! Det var ingen höjdare faktiskt...
Årets kommentar: ”-Bara så ni vet så är det en grym starkhet när man vinner fast man är kass. Skönt att ni drog fram 136 pannor! Bra spelat vänner!” 
Årets nyförvärv: Andreas Petersson till BK Strand.
Årets slakt: Daniel Eriksson CPC slaktar mig i singeln på SM. 12 minuter (1-13).
Årets seger 1: SM guld i mixedtrippeln.
Årets seger 2: Seger i Svenska cupen!
Årets seger 3: Vann DM singeln för tredje året i följd!
Årets vänner: Team Monaco
Årets prestation: Rickard Nilsson når final i ”VM” singeln i Nice.