lördag 11 januari 2014

15 minuter med Robin Johansson

Namn: Robin Johansson

Klubb: SCP sedan 2007

Klot: La Franc Soft Black

Vad tycker du om det gångna året?
Härligt år, tyvärr svårt att "vara med" i landslaget som krympt vilket gjorde att jag tävlade mindre än vanligt men allt spel har verkligen vart kul! Många nya roliga spelare i klubben. Stabilt spel på SM och många grymma bra matcher mot bra lag. Framförallt har jag verkligen gjort mitt yttersta i alla viktiga matcher, kämpat, krigat o tjoffat. :) Vinsten i Elitserien slår högst!

Mål framöver inom boulen?
Nytt försök till landslaget. Ge allt i varje viktig match, spela med hjärtat på banan, det gör ju så otroligt ont när man förlorar men lyckan när man vinner såna matcher är underbart. Utveckla nya spelare i klubben. SM-guld. Ha sjukt roligt. Tjoffa mera. Spela med lite nya medspelare. Filma mera trickshots ;)

Michel Loy
Bästa tävling?
Genom tiderna: Mayo Boulefestival Kungsträdgården som jag var tävlingsledare för, otroligt stolt. 
Internationellt: Marseillaisen och Travemünde.
Just nu i Sverige är Pablo bäst på att arrangera, sedan är Fyrlingen o Varberg kul, ser fram emot att spela Nordic i Skövde :)

Bästa boulespelaren?
Michel Loy, min idol.

Bästa svenska boulespelaren?
Jag har spelat en tävling med Björn Ivarsson där han sköt ungefär 70% carreau, helt sjukt, 
inte svårt att vinna den. Men när jag började spela så var Jonas Jacobsen så överlägset bäst, har älskat att möta honom sen dess, brukar vara roliga matcher :) Just nu är nog Albin bäst, ett otroligt vrid i handleden.

Vilken boulespelare har imponerat mest 2013?
Noon Geffenblads SM-mix, vilken comeback från minior till detta!
Anders Csapo, jag fattar inte hur han orkar lägga så mycket fokus på VARJE lägg, helt otroligt.
Imponerat mest på Robin.
Noon Geffenblad

Bästa bouleminne?
Tolkar detta som roligaste minne ;) det finns många. Några:
*Uppvisningsmatch med Michel Loy mot Damien Hureau o Julien Lamour där jag fick avsluta med en backkalle och en hängkalle för match. Sann lycka :D http://www.youtube.com/watch?v=PwYWdayHvvA
*Team Offensifs(Jag, Albin, Ivarsson) elitseriehelg som vi gick obesegrade igenom och avslutade allt med en äkta elfenbenare.
*När jag slog Niklas Marklund med 13-0 på sv cupen(egentligen inte men gillar att retas med Nicke) ;)

Vad saknas i boule Sverige?
En tydlig mission och vision med rätt personer på rätt plats inom förbundet. Aktiva klubbar som rekryterar nya spelare. 1 riktigt grym tävling i månaden på centrala platser i städerna. Att förbundet satsar på media, en filminspelad masters och rekrytering av nya spelare. Att vi elitspelare tar initiativ och spelar fler tävlingar på kontinenten.

Robin, Jesper Skult och Jimmy Bysell
Medspelare 2014?

På SM: Dubbel Måns Daniel. Trippel Jimmy Bysell och Jesper Skult. Mix Emma Bergström. Mixtrippel Emma Bergström och Jesper Skult. På övriga tävlingar massa olika :)

Ditt drömlag?
David Ledantec, Michel Loy, Dylan Rocher. Jag hade gärna tagit Dylans plats i det laget ;)

Idolen är?
Efter Loy så kommer Marco Foyot, även han fantastisk artist! jag gillar show.

Meriter?
3 segrar i Elitserien. Tagit medalj i Sv Cupen samtliga år jag spelat med Sibirien varav 1 guld. Seger i Nationella Slutspelet. Bäst placering på SM: Öppen 3a, Junior 1a. Rankad 5a som bäst i Sverige hittills. Uppskattningsvis 15 DM-guld. 5a i dubbel på Nationaltävlingen i Clermont-Ferrand. Slagit en Fazzino i singel!(Hans barnbarn.... :P) Har gjort en "ta-i-allt-jag-kan plombering" som stannade i nedslaget precis framför lillen på hård bana under SM-singel, jag tror jag glädjegrät lite ;) 

Robin Johansson in action!
Robin om Joachim:
Älskar att möta Pimmsie! En krigare och otroligt grym läggare som behärskar både rull, halvplomb och plomb. dock inte tokplomben, men ska visa dig en dag ;) (skjuter även hårt o har hög träffprocent) Går alltid in för att vinna, kämpar, väl förberedd, tränar rätt och precis som jag så är matchen o kanske lite tid efter den, krig, där man bara SKA vinna. Sen kan man vara vänner efter det. Den inställningen värdesätter jag! Mycket förvånad över att du inte blivit uttagen till fler mästerskap genom åren då du sen jag började spela (-00) är bland de 2 absolut bästa läggarna varje år! Sviktar inte mot internationellt motstånd utan steppar upp, fantastisk egenskap. 
Vore kul att köra en dubbel tillsammans! Ser fram emot många tuffa o roliga drabbningar mot dig på banan :)

Joachim om Robin: 
Jag har inte haft äran att lira så mycket med Robin. Men jag vet en gång vi lira för landslaget i Travemünde. Jag, Albin Plantin och Robin spelade så där och du hade problem med skyttet. Robin brann inombords men vara hur lugn som helst och behärskad under spelet. En av de grymmaste lag-spelarna jag lirat med. Det är något jag värdesätter högt! Och enbart för det ska du ha all respekt i världen! Håller en grym nivå när du är igång. Har sett Robin göra riktigt sjuka carreauer!! Sen har han en grej som jag är riktigt avis över.. Tokplomben!! Den får du lära mig när vi kör vår dubbel! Att möta Robin är minst lika kul. Han är en bra motståndare. Alltid trevlig och sportslig. Sjukt mysig kille som jag gärna skulle vilja lära mig mer av. Kan definitivt lära mig en del av Robin.


fredag 10 januari 2014

KTK NYHET!!

KTK Aventure Inox

Rostfritt stål i hårdhet 125 kg/mm2


Finns i vikter 680-690-700-710


Finns just nu även i storlek 77 och 78 mm.


Och till samma pris som övriga storlekar: 1700:-


Info eller beställning: info@boulekulor.se



Länk: boulekulor.se

torsdag 9 januari 2014

Exklusiv intervju med Kees Koogje

Namn: 
Kees Koogje

Klubb:
Les Cailloux (2014)

Land:
Netherlands

Klot:
Obut RCX 73-700

Sponsor: 
Hollands distributör för Obut http://www.jdcsport.nl

Vad tycker du om det gångna året?
2013 hade både upp- och nedgångar för mig. Det började med ett nytt lag, ny klubb och de erbjöd mig trevliga saker och allt såg bra ut till en början. Vi nådde finalen i Holländska cupen men förlorade den till slut mot Les Cailloux. Med mitt nya lag (Mark Norder och Edward Vinke) spelade vi många finaler och vann några turneringar, b.l.a Holländska mästerskapen i trippel. Men vi nådde aldrig upp till vår maximala nivå. Det började med lite bråk mellan mig och Edward men vi valde och fortsätta spela ihop och se om vi kunde komplettera varandra i spelet. Men det blev aldrig bättre och vi blev oeniga i taktiken i en match som senare växte till ett större problem. Då bestämde vi oss för att inte spela ihop längre. Dagen efter möttes vi i en nationell dubbelturnering i semifinalen. Jag och Noel mot Edward och Mark. En speciell match med mycket adrenalin där ingen ville förlora matchen. Det blev inget skönspel och Noel presterade ett lysande läggspel och efter ett par ”sork” skott från mig kunde vi vinna matchen och det kändes som en fin hämnd.
Det bästa med 2013 var att vinna Holländska mästerskapen i mixed ihop med Sandy Rikkes hyfsat övertygande (13-2, 13-3, 13-5, 13-4, 13-0 och 13-4). Vann en mycket bra tävling med Noel Kempeneers i Bryssel och en dubbel i Mouscron, Belgien med Tim van Drunen där det fanns 600 lag. Naturligtvis Fyrlingen i Borås var en trevlig upplevelse ihop med Hery, Tobias och Wille. Nådde en semifinal i Espalion, Frankrike ihop med Manu Ceuleneer där vi slog Philippe Souchaud i kvartsfinalen med 13-3.

Bästa Tävling?
Den bästa turnering för mig är definitivt Millau i Frankrike. Följt av Mouscron, Fyrlingen, Ibiza, Espalion och i Nederländerna Boule d'orange i Delft anordnas av min far (och frivilliga).

Henri Lacroix
Bästa boulespelare?
Det är verkligen svårt att utse en spelare som den bästa, med spelare som Dylan Rocher, Henri Lacroix, Phillipe Suchaud, Phillipe Quintais, Christian Fazzino och många fler.
Men om jag var tvungen att välja ett namn jag skulle gå för Henri Lacroix.

Bästa svenska boulespelare?
Också detta är en svår nöt att knäcka. Eftersom jag bara varit i Sverige två gånger. Men tekniken från Ali sticker ut, och hur Rickard beslutade att avsluta sista matchen i Fyrlingen 2014 var en bra en! Och en bra William bör räknas in som en av de bästa. Jessica, när jag ser hon spelar boule träffar hon alltid när jag tittar. Antar att detta inte är en tillfällighet!
När Joachim, William och jag spelade tillsammans i Cannes hade vi en riktigt bra tid och även om vi inte spelade vårt bästa spel var vi inte dåliga alls! Så jag måste nämna Joachim också. Han är en av de bästa läggarna jag har spelat med.

Edward, Mark och Kees. Holländska Mästare 2013


Bästa holländska boulespelare?
Bäst potential har Romulo van Stockum. Men han är fortfarande ung och har en lång väg att gå. Sedan har vi Martin Bakker, Mark Norder, Noel Kempeneers, Essa Agzoul och Mourad el Ansari.
Jag kan inte välja den bästa av dessa spelare eftersom de alla har sina egna starka sidor.
Den bästa kvinnliga spelaren är Sandy Rikkers i särklass, hon är bara inte så erfaren som andra ännu.

Vilken boulespelare har imponerat mest under 2013?
Det kan vara Diego Rizzi som har spelat riktigt bra under det här året.
Och Romulo van Stockum genom att vinna holländska mästerskapen i singel vid 16 års ålder.

Bästa boule minne?
Kanske inte en av de bästa, men definitivt något att minnas. Jag spelade dubbeln i Millau i år med en vän till mig Piet Hakken som var med i en riktigt stor bilolycka för några år sedan. Och han har stora ärr över hela kroppen och förlorade sin känsla i vissa delar av kroppen, inklusive sina händer. Han lider också av epilepsi och har svårigheter med att prata. Vi vann de första två matcherna med vissa svårigheter och den 3:e matchen var vi tvungna att spela mot våra bästa motståndare så här långt. Skytten sköt carreaus och läggaren spela 2 av 3 eller 3 av 3. Och vi började sakta närma oss 0-7, 0-8. Vi började nästa runda riktigt dåligt och jag hade ett skott för att döda den lillen. Jag dödade den och jag såg glädjen i ansiktet på Piet och jag blev i någon slags trance som jag aldrig upplevt tidigare. Efter det spelade vi helt perfekt och Piet och jag spelade det bästa spelet någonsin. Och jag var verkligen förvånad och så mycket respekt för Piet att han spelade så bra utan att ha någon känsla i händerna. Vi vann den här matchen och fortsatte till den 4:e omgången i dubbel där vi fick möta en av mina värsta minnen  någonsin. Vi var tvungna att spela mot Kevin Lellouche och Vianney Moron Fontaine (eller något sånt) Dessa två är ganska kända i Frankrike . Vi fortsatte med det bra spelet från matchen innan och fick ett försprång, 8-1. Vianney försökte förolämpa oss på franska och försöker göra narr av oss. Och i en omgång fanns det ett träd i vägen för högerhänta och Piet berättade att han skulle spela med vänster. Han kastade en riktigt bra och Vianney var helt galen och hotfull att han kastade med vänster arm istället för hans normala hand. Han missade några kulor och vi fortsatte runt både med vänster. Vi gjorde 3 poäng och efter det tog Vianney en kula av Piet och kastade den i en av behållarna som var stod där. Och i det ögonblicket kom en domare och diskuterade med Vianney om att han inte skulle göra det igen och se upp eftersom det inte är normalt att göra något liknande. Domaren såg resten av matchen. Nästa omgång spelade de några dåliga kulor och vi hade 4 klot och behövde bara lyckas med 2. De hade 1 kula i spelet på 2 meter. Men återigen trädet var i vägen och det var verkligen svårt att lägga. Så jag bestämde mig för att skjuta den kulan och missade 3 gånger precis bakom den. Jag blev verkligen upprörd eftersom jag verkligen ville vinna den här matchen mot någon som har agerat så fruktansvärt och skrämmande. Piet la hans sista kula men den blev inte poäng och ställningen var nu12-1. Efter det började Vianney och Kevin spela sitt normala spel och vi förlorade med 12-13. Den domaren som tittade hela tiden sa något på franska till Vianney och frågade mig om vår ”gamecard” man får till varje match. Domaren ville säga att vi vann matchen på grund av hur respektlöst Vianney agerat. Och han gick bort till där du lämnar in korten. Vianney sprang efter domaren och hamnade i en oenighet . Piet och jag diskuterade om vad vi ska göra. Och vi bestämde att de hade 13 poäng först trotts att Vianney verkligen bettet sig som en skitstövel. Så jag sa till Kevin att de vann eftersom de hade 13 poäng före oss. Och vi gick till domaren och Vianney och berättade för domaren att det var Vianney och Kevin som vann. Vianney sprang till där de var tvungna att lämna in spelkorten för att tala om att de vann. När han återvände sade jag till honom att han var en skitstövel och att vi bara spela för skojs skull och om Piet förflutna med b.l.a hans bilolycka. Han skämdes (inte säker på om det var äkta). Vianney och Kevin förlorade matchen efter och Piet och jag hade en underbar dag efteråt med en massa skratt. Några månader senare bjöd han mig på en grillfest i sitt hem , och han gjorde ett collage av den dagen. Den ”gamecard” och 15 euro vi tjänade med en bild och jag kände mig verkligen hedrad att uppleva en riktigt bra vecka med en av de bästa och sämsta ögonblick i hela min petanque karriär med Piet Hakken.

Ditt lag 2014?
Erik Telkamp, Essa Agzoul och Noel Kempeneers

Dream Team
Ditt dream team?
Henry Lacroix, Dylan Rocher och Phillippe Suchaud

Idolen är?
Raymond van Barneveld (Dartspelare, Världsmästare 5 gånger)

Meriter?
Rankad 1:a i Holländska Rankingen 2013.
Holländsk Mästare i Trippel, Dubbel och Mixed.
Segrare i 2 stora Turneringar i Belgien.
Vunnit 24 tävlingar i Holland 2013. (2012 var det 33 stycken)

Kees och jag i Cannes Frankrike 2013

Kees om Joachim:
Haha. Joachim, är en av de trevligaste killarna som jag har träffat under min boule karriär. 
Alltid redo för en trevlig konversation och ett skratt! Och även en av de bästa läggarna jag sett som inte bor i Frankrike och det var ett stort nöje att spela med dig i Cannes.
Jag hoppas att vi kan spela en bra tävling tillsammans igen snart.

Joachim om Kees:
Jag träffade Kees första gången i Cannes, Frankrike. Jag hade sett honom spela boule tidigare men nu skulle vi spela ihop och umgås i flera dagar i södra Frankrike. Det var hur kul som helst vi hade en underbar tid i Cannes. Spelet var inte de bästa men vi spelade ganska bra och slog en del bra lag där borta. Kees är känd i Sverige för sitt super fina skytte i Fyrlingen 2 år i rad nu. Kees skjuter väldigt bra och har en teknik som nästan är fulländad. Kees kan vara den spelaren i norra Europa som håller högsta klass. Och även i matcher mot de aldra bästa. En av de absolut bästa boulespelarna jag någonsin spelat med! Vi kommer spela igen Kees. Och riktigt kul kommer vi dessutom att ha!! 

söndag 5 januari 2014

Fyrlingen 2014

Årets upplaga av Fyrlingen slutade inte bra. Förlust i kvartsfinalen mot lag Halmstad (Wiede, Skagerlund, Hallberg, Andersson). Bedrövligt spel. En veckas vila sen sätter träningen igång igen.

Laget: Joachim Andersson, Jessica Johansson, Kristian Eklund, Niklas Marklund (Jonas Jacobsen fick förhinder)

Gruppspels resultat: 3-0, 0-3, 3-0
Slutspel: 2-0, 0-2


Arrangemanget var fläckfritt ännu ett år! Jag förstår inte hur general Herman lyckas gång efter gång utan minsta snedsteg! Bara att gratulera! Familjen Thorell är bäst på att arrangera tävlingar som vi spelare vill ha! Tack för att ni skänker så mycket till Sveriges tävlingsboule!