lördag 5 maj 2012

Juniorseriespelet

Då är det dags för juniorerna att spela sin första omgång i seriespelet för i år. 8 lag kommer till start då 2 klubbar har fått dra tillbaka 2 lag. Denna gång spelas det i Malmö och det kommer under dagen att spela 7 matcher, alltså alla möter alla.



Möte 1
LID-BCÖ: 13-9
CDB-ÖDE : 13-12
SÖR 2-SÖR 1: 5-13
CPC 2-CPC 1: 13-2

Möte 2
LID-CDB: 6-13
SÖR 2-BCÖ: 13-5
CPC 2-ÖDE: 13-4
CPC 1-SÖR 1: 7-13

Möte 3
LID-SÖR 2: 10-13
CPC 2-CDB: 13-4
CPC 1-BCÖ: 13-3
SÖR 1-ÖDE: 13-7

Lindomes småttingar kämpade emot länge och bra, men lyckades inte riktigt hålla emot i slutet.

Efter att alla har haft en lunchpaus ser läget ut som följer:

1 CPC 2. 6 poäng
2 SÖR 1. 6 poäng
3 SÖR 2. 4 poäng
4 CDB. 4 poäng
5 LID. 2 poäng
6 CPC 1. 2 poäng
7 ÖDE. 0 poäng
8 BCÖ 0 poäng

Möte 4
LID-CPC 2: 0-13
CPC 1-SÖR 2: 6-13
SÖR 1-CDB: 1-13
ÖDE-BCÖ: 13-8

Möte 5
LID-CPC 1: 7-13
SÖR 1-CPC 2: 12-13
ÖDE-SÖR 2: 13-12
BCÖ-CDB : 10-13

I mötet mellan de lag som kanske får anses som de två största favoriterna vann till sist CPC 2 mot SÖR 1 med 13-12 efter att ha legat under med 4-12. SÖR hade några lägen att avsluta matchen men lyckades inte. Samtidigt gör CPC ett byte där Sebbe går in istället för Tobbe och började plocka poäng.

Möte 6
LID-SÖR 1: 3-13
ÖDE-CPC 1: 4-13
BCÖ-CPC 2: 2-13
CDB-SÖR 2: 6-13

Möte 7
LID-ÖDE: 6-13
BCÖ-SÖR 1: 4-13
CDB-CPC 1: 6-13
SÖR 2-CPC 2: 13-9

SÖR 2 gör en jättebra sista runda med 4 lägg på lillen. CPC lyckas inte helt med sina skott på dessa vilket resulterar i att de även behöver göra två lägg i rundan. Första går in, men inte den sista och SÖR vinner.

Ställningen efter första omgången
1 CPC 2. 12 poäng
2 SÖR 1. 10 poäng
3 SÖR 2. 10 poäng
4 CPC 1. 8 poäng
5 CDB. 8 poäng
6 ÖDE. 6 poäng
7 LID. 2 poäng
8 BCÖ. 0 poäng

fredag 4 maj 2012

Boulens nummer ett

Zabbar Neang




Tidernas spelare för mig Zabbar Neang. Han har en karriär som sträcker sig över 30 år med ständig framgång. Massor med medaljer och bl.a. 9 raka VM-kval segrar och 10 spelade VM för Sverige. Den meritlistan Zabbar besitter är svår slagen. När Zabbar var som bäst, var han i världsklass. Zabbar är inte så stor. Ändå är han störst! störst inom svensk boule!

Han tog hand om mig i ett antal år när vi spelade i PITCHOUN BC, och vi spelade hur många tävlingar som helst! Han lärde mig massor om boule under dessa åren. Och det har hjälpt mig att utvecklas!



- Posted using BlogPress from my iPad
- Bild: Lasse Franck, svenskboule.se

torsdag 3 maj 2012

Alexander Norin


Namn: Alexander Norin

Klubb: Lindome Bouleklubb

När och vad fick dig att börja spela boule:
Jag började spela boule när jag var 4 år på grund av att farsan och farfar spelade så tyckte jag de va kul så jag började spela lite mer åh sen har de bara rullat på genom åren.
                                             
Bästa tävling du spelat:
Svårt val de finns så många men inom Sverige får de bli SWIO och utomlands är de VM i Japan.

Du är Sveriges enda manliga Europa Mästare. Hur var känslan att vinna EM guldet i Precisionsskyttet:
Den känslan va obeskrivlig! Man var så sjukt jävla glad!!!
                                                                                                                                                                        

Du har ju även ett VM brons i Precisionsskyttet från 2009. Min fråga lyder, vilket är ditt rekord i precisionsskyttet:
På tävling är jag inte riktigt säker men mellan 42-45 någonstans. På träning har jag fått 67 poäng.

Zabbar Neang
Sveriges bästa spelare genom tiderna enligt Alex:
Jag får ju säga min mentor/Zabbar Neang. När jag var mindre så tränade jag hos honom.

Vilka mål har du inom boulen framöver som du vill uppnå:
Enbart att ha kul och ha gott sällskap ett tag framöver. Jag satsar inte på något alls dom närmsta åren vad jag vet nu i alla fall :)

Bästa bouleminne:
8 delen VM i Japan när vi låg under med 9-0 mot Danmark åh jag satt på bänken men blev in bytt som skytt och de första jag gör är att gå in och sätta 2 feting carreauer direkt så vi tar en 5:a den rundan och Danmarks förbundskapten blir rasande på sina egna gubbar av att de va deras fel att jag fick läge att gå in och sätta 2 carreauer haha ! 4 rundor senare vann vi matchen. :)

Alexander Norin. Europa Mästare i precisionsskytte.
Meriter:
Junior EM guld och Junior VM brons i precisionsskytte. Junior EM brons. MASSOR av SM medaljer.

Vilken säsong tycker du varit din bästa så här långt: 09/10

Din bästa egenskap: Glad och lugn.

Du har ju typ hundra SM medaljer: Men vilken av medaljerna betyder mest för dig:
Den allra första 2002 i mixed då va man riktigt glad.



Joachim Andersson och Alex Norin
Om du skulle få bestämma över svensk boule, vad skulle du förändra:
Jag skulle vilja att de fanns tävlingar där insatsen va mycket dyrare ungefär 500 kr per man så att det verkligen lockar alla bra spelare till en åh samma tävling för då måste man verkligen spela riktigt bra åh skulle man stå som segrare så får man betalt för de super hårda slitet till att vinna finalen.

Alex om Joachim: Grymt kul person och riktigt duktig spelare. Min lilla bejb inom boule Sverige ;)

Joachim om Alex: Alex är lite av min idol. Om man nu kan säga så. Han är otroligt duktig och ändå så ung. Han är Mentalt duktig vilket är få förunnat. Killen har allt en boulespelare behöver för att lyckas. Dessutom är han riktigt kul och trevlig. Min önske-medspelare framöver! Och det vet han om!! 

Tack Alex för att jag fick ställa några frågor till dig! :) 

söndag 29 april 2012

Jessica Johansson


Namn: Jessica Johansson

Stor spelare nr 38

Klubb: Coccinelle PC

När och vad fick dig att börja spela boule:
Det var mina föräldrar som gjorde att jag började spela. Det spelade själva och tog med mig till boulebanan redan när jag var väldigt liten. Det var väl runt -93/94 jag började.

Bästa tävling du spelat:
Oj, det är svårt att säga. Varbergs Strandcup är en tävling som har nästan allt. Även Mayon när den spelades i Kungsträdgården var riktigt bra!

Du är en av få tjejer som lyckats vinna SM i öppen klass. Hur känns det:
Ja vad ska jag säga. Det känns givetvis väldigt roligt. Samtidigt tänker jag på mig själv främst som en öppen spelare, så det hade nog känts mer annorlunda om det var i någon annan klass.

Christel Eriksson, Stor spelare nr 10
Sveriges bästa spelare genom tiderna enligt Jessica:
Att bara nämna en är nästan en omöjlighet då alla har olika egenskaper som gör just dem så bra. Tyvärr har jag inte själv fått se de största spela när de var som bäst. Utan jag har läst artiklar, sett videoklipp, hört folk berätta och så vidare och utifrån det skulle jag vilja säga namn som Anders Larsson, Zabbar Neang, Bengt Månsson och sett till damsidan även Christel Eriksson.

Vilka mål har du inom boulen som du vill uppnå:
Mitt mål har innan varit att bli ett namn internationellt. Att folk vet vem jag är även utanför Sverige. Sen har det sagts till mig att det målet redan är uppfyllt, men det är svårt för mig att se det.

Bästa bouleminne:
Mitt bästa bouleminne är ifrån VM i Grenoble 2006 då vi låg under kvartsfinalen mot Thailand med 0-12 och vände det till en seger! Efteråt släppte all adrenalin och vi skakade allihop. Jag har en DVD hemma med delar av kvartsfinalen filmad och jag sitter och blir irriterad varje gång jag ser den att "Hallå! Det är dags att vakna!" även om jag vet hur det slutar. En otroligt skön känsla efteråt iaf! :)

Lotta, Jessica, Lotta och Sara, Europa Mästare 2007
Meriter: EM-guld i Dam, EM-brons i U-23. Europarekord i skytte. VM-brons i dam. VM-brons i skytte. Världsrekord i skytte.8 SM guld (2 Junior, 1 Dam, 5 Öppna). 1 Elitserievinst. 2 guld Svenska Cupen Dam. 4 NM guld.


Vilken säsong tycker du varit din bästa så här långt:
Jag skulle nog säga att 05-06 var bäst. Inte en säsong i och för sig men kan inte välja en av dem.




Din bästa egenskap:
Min bästa egenskap är nog också min sämsta. Att jag är lugn. I vissa lägen är det bra att vara lugn, men i vissa lägen behöver man också tagga till och få lite mer energi i kroppen.

Om du skulle få bestämma över svensk boule, vad skulle du förändra:
Om jag fick bestämma hade jag gärna sett att småtävlingarna försvann och att det blir fler större tävlingar. Fler folkfester helt enkelt. Kanske är samarbete mellan klubbar ett sätt att "slå fler kloka huvuden ihop". Självklart hade jag också gärna sett att det blev fler ungdomar igen. Att ge sig ut på skolor är väl ingen dum idé men det kanske är lättare att vända sig till de som redan spelar att locka familj, släkt och vänner.

Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson
1:a Bouletouren 2011, SM guld 2010, silver 2011

Hur var känslan efter att du satt världsrekord i precisionsskyttet på junior-VM:
Direkt efter att jag hade skjutit visste vi inte om det. Någon började fundera på det att det kanske var så att jag hade slagit rekordet. På väg ut från spelplatsen fick jag en del ryggdunkar, men det var först när vi kommit tillbaka till hotellet jag fick veta att det var ett världsrekord. Samtidigt fick jag också veta att en kille från Madagaskar hade samma poäng, så det blev både ett leende och en suck i samma andetag.




Jessica om Joachim:
2005 när Nordsjöturneringen spelades i Cardiff hade jag tydligen sagt till Joachim att han var en föredetting. Detta har jag absolut inget minne av över huvud taget, men det händer ju att man blir påmind om det ibland! Jag tycker att Joachim är en spelare som har varit i toppen länge. Något som få har lyckats med. Joachims styrka är att han hatar att förlora och hans taktiska sinne.
Jessica Johansson in action

Joachim om Jessica:
Jessica är Sveriges största internationella stjärna. En hel hög med internationella medaljer och dessutom har hon innehavt ett Europa rekord för damer och ett världsrekord för juniorer i precisionsskytte. Det finns ingen annan svensklirare som uppnått något sådant. Det är stort! 



Bouleövningarna

Bouleövningarna som ska rapporteras in för att ingå i landslaget är gjorda. Denna gång på en riktigt sunkig bana. Vilket gör det väldigt svårt för en del övningar då kulan skall rulla x-antal meter till målet...

Resultatet:

38: 49 poäng

39: 60 poäng