fredag 1 juli 2011

Strandcupen

Ni glömmer väl inte anmäla er till Sveriges bästa bouletävling!

Varbergs Strandcup 2011



- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone

torsdag 30 juni 2011

Ändringar på hemsidan

Så var det klart med några ändringar på hemsidan

Landslagsövningarna


Idag skall Landslagsövningarna rapporteras in. Så det blir till att ta sig ner till Coccinelle Training Camp i eftermiddag och fixa dessa övningar.
Annars flyter träningarna på bra. Snart är det dags för Varbergs Strandcup och för 5:te året i följd är jag med och sponsrar Sveriges bästa tävling!

38: 82 poäng

39: 69 poäng

tisdag 28 juni 2011

Äventyret i Norge

Norwegian Masters of Petanque 2011
Och UAB 12 H Challenge

I Norge skulle man för första gången arrangera Norwegian Masters och därmed även bjuda in 8 lag till turneringen. Atle Smeby, norsk boulespelare, såg då en chans att bjuda dit sin gamle vapendragare Jan Simonsen som numera bor i Sverige. Och självklart lovade Janne att han skulle komma. Och han skulle dra med ett gäng spelare från Coccinelle Petanque Club.

Gänget blev Jessica Johansson, Joachim Andersson, Matilda Boström, Rickard Nilsson och Jan Simonsen.
Resan tog fart klockan 24:00 från Malmö och ca 02:30 mellanlanda vi i Mölndal hemma hos Rickard och Matilda för ett par timmars sömn. 05:30 fortsatte resan mot Oslo i Norge.
Väl framme i Oslo tog vi oss direkt till Frognerparken där Unbeat-A-boule (Norsk storklubb) arrangerade UAB 12 timmars Challenge under lördagen. Dubbel lagen var: Jessica/Matilda, Jan/Atle och Joachim/Rickard. Inledningsvis spelade man 7 förlottade matcher där de 8 bästa gick till A-slutspel och nästkommande 8 lag till B-slutspel. Joachim och Rickard vann alla de inledande matcherna och blev bästa lag i ”förspelet”. Jan och Atle hade det kämpigt och gick till B-slutspelet. Jessica och Matilda vann 5 matcher och blev 8:a. Vilket medförde att vi fick mötas i kvartsfinalen. Joachim/Rickard tog snabbt kommando i matchen och sprang raskt upp till 12-2. Rickard fick lite grus i maskineriet och lika snabbt hade tjejerna kommit ikapp, 12-11. I sista rundan gör tjejerna en liten taktikmiss och vi vinner matchen. I semifinalen väntade nu Lars Bruu och Ole Hågensen. En snabb affär och matchen slutade 3-13. Den bort prioterade sömnen inför dagen tog ut sin rätt. Atle och Jan spelade på i B-turneringen och segrade tillslut.
Arrangemanget av denna tävlingen var av topp-klass! För 75 norska kronor fick man äta och dricka så mycket man ville ur ett bra sortiment i serveringen och en lunch. Kan det bli bättre? Lägg sedan till ett helt underbart väder med sol och ca 20 graders värme i en alldeles förtjusande park mitt i Oslo. Nästan oslagbart! 

Efter tävlingen var det dags för inkvartering på ”hotell” Atle Smeby. Alla fem som rest från Sverige längtade efter att få lite sömn. På morgonen blev det frukost och dylikt sen avfärd mot Frognerparken i Oslo igen. Men idag var det dags för ”huvudtävlingen” Norwegian Masters of Petanque.
Lagen: Joachim Andersson, Atle Smeby och Rickard Nilsson. Matilda Boström, Jessica Johansson och Jan Simonsen.
Grupp 2:
1. Lars Bruu, Freddy Bruu, Trond Rekdahl, Norge
2. Birger O. Hansen, Bjørn A. Nordhagen, Johnny Skjørberg, Norge
3. A Swift, Dag Nygård, J Gaughan, England
4. Atle Smeby, Joachim Andersson, Rickard Nilsson, Sverige

Grupp 4:
1. Lars Bentsborg, Ronny Gudmundsen, Marius Breimo, Norge
2. Larry Young, Rune Kristoffersen, Oddvar Karlsen, Norge
3. Jan Simonsen, Jessica Johansson, Matilda Bostrøm, Sverige
4. Signe Hovind, Ellen Andersen, Camilla Hovind, Norge

I gruppspelet inledde båda lagen bra och vann samtliga grupp matcher. Team Atle: 13-0, 13-11, 13-7. Team Jan: 13-7, 13-5, 13-10. Båda lagen gruppetta och som lottningen föll så kunde vi som bäst mötas i en möjlig final.
Team Atle mötte i kvartsfinalen Tom Johansen, Roger Støa, Maija Juva och segrade med 13-7. En match som stod och vägde en stund. Rickard hade tappat skotten vilket gjorde matchen ganska jämn. Men Atle matade in bra lägg och Joachim sköt bl.a. ut lillen tre gånger. Team Jan mötte i sin kvartsfinal Benny Bel-Lafkih, JJ Razaka, Robert Pettersen och segrade med 13-5. Ännu en gång vändes ett underläge till seger.
Så här långt i turnering var det nu klart att ett svenskt lag skulle stå i finalen. Team Atle/Joachim/Rickard fick möta EM aktuella Thomas Wiede, som spelade ihop med Tomas Finné och Lars Finné som slutade i favör till Team Atle med 13-4.
Innan svenskmötet var klart så var det redan klart att det skulle bli en helsvensk final. Team Jan/Jessica/Matilda vann sin semifinal mot Ole Hågensen, Magnus Utgård, Andre Erdahl med 13-6 efter att ha tappat 6 poäng i den inledande rundan av matchen.
Finalen blev en ganska spännande historia. Efter 4 rundor stod det 2-0 till Team Atle. Och lillen hade medvetet dödats 3 gånger för att inte släppa stora poäng till motståndarna. Sen trampade lag Jan/Jessica/Matilda igång och gick upp i ledning med 11-5. Samtidigt som skotten försvann för team Jan så spelade Team Atle upp sig något och tog sedan resterande poäng till seger med 13-11. 9000 norska kronor till det segrande laget och 3800 till finallaget.
Lägg där till att man betalade 75 kronor för att kunna plocka vad man ville i serveringen. Plus att varje lag i tävlingen fick varsin familje-pizza under lunchpausen. Tiderna man utlyste i inbjudan infriades med bravur. Sol och värme från lördag morgon till söndag kväll. Ett arrangemang som var helt perfekt!

Tusen tack Unbeat-A-Boule för att vi fick komma till er första Norwegian Masters of Petanque. Detta var en av de bäst arrangerade tävlingarna jag besökt. Och i en miljö som bara Varberg och några tävlingar i Frankrike kan bjuda upp till. Vi återkommer mer än gärna! Och jag hoppas att många fler svenska lag tar chansen att åka dit nästa år.
Tackar även Atle Smeby och Jan Simonsen för att hela detta äventyret gick att genomföras. Utan er hade det inte blivit något. Tusen tack!

Joachim Andersson

Så här kan man också spela

En svensexa i Oslo. Man kan ha boule klot till mer än boulespel :-)

YouTube Video


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone

Norwegian Masters of Petanque

Norwegian Masters of Petanque sett ur arrangörens ögon kan man läsa på länken under!

http://unbeat-a-boule.blogspot.com/2011/06/norwegian-master.html

Tack än en gång för att vi fick komma och uppleva detta härliga arrangemang!

- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone

NOSTALGI

Norska lagen till Nordiska mästerskapen 1984.
I laget till vänster hittar man Atle Smeby. Och laget till höger, min gode vän, Jan Simonsen! 


Bild: Petanque.no 

måndag 27 juni 2011

Helgen äventyr sett från arrangörens ögon!

Finner du här: PETANQUE.NO

UAB 12 H Challenge

Gå in och läs vad de själva skriver om lördagen i Oslo!

http://unbeat-a-boule.blogspot.com/2011/06/uab-challenge.html



- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone

Norwegian Masters

Segrarna av första Norwegian MASTERS
Joachim Andersson, Atle Smeby och Rickard Nilsson

2:a i Norwegian MASTERS
Matilda Boström, Jessica Johansson och Jan Simonsen

söndag 26 juni 2011

Oslo Masters

Efter att ha lämnat Malmö 24:00 på fredags kvällen för att åka upp till Rickard och Matilda i Mölndal fick vi kliva upp ur sängen igen 5:00 för att fortsätta resan till Oslo i Norge.


Väl framme i Oslo tog vi en avstickare för att besöka Jannes barndoms hem... ;-)


Dubbel på lördagen och jag spelade med Rille. Jess med Matilda och Janne med vår nya bekantskap, Atle.


Jag och Rille segrade i den förlottade inledningen på 7 matcher. Vi vann alla. I kvartafinalen slog vi våra flickvänner med 13-11(12-2). Sen torska vi semifinalen mot Lars Bruu och Ole Hågensen. Janne och Atle började lite knackligt men vann till slut B finalen.


En snabb visit bland alla statyerna i Frognerparken.


Vi var inte de enda svenskarna som åkt till Oslo för denna suveräna Turnering på alla sätt och vis.


På söndagen var det då dags för Oslo Masters. jag, Rille och Atle blev etta i gruppspelet. Så även Janne, Jessica och Matilda.


Lottningen föll att vi var på vars en halva i slutspelet och möttes alltså i final! 13-11 seger. Vände underläge 5-11..

Tack för denna helgen Atle!! Det var verkligen kul!


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone