måndag 21 februari 2022

Finallagen klara.

Svenska cupen kvalet är nu avslutat och finallagen är klara. Tuffast lottning för att nå finalspelet måste nog Boulero haft som var tvungna att vinna mot regerande mästarna TED och Sibirien CP. Sibirien som prenumererat på en semifinalplats de senaste 10 åren. Ingen lätt lottning och grymt starkt gjort. Förra årets bästa klubb, La boule d'Or förlorade mot Coccinelle PC i 8-delen och är alltså inte med i finalspelet. Coccinelle som dessutom slog ut Halmstad Petank i inledande mötet av turneringen. Tuffaste svenska cupen upplagan någonsin skrev jag tidigare. Och står fortfarande vid det. Jag tror aldrig de varit så många bra och jämna lag med i tävlingen någonsin.

8 lag i final och många starka lag är inte med i kvartsfinalerna. La boule d'Or, vann Elitserien 2021. Tempête Club de Pétanque vann cupen förra året. Sibirien CP, ett av Sveriges bästa klubblag genom tiderna. Halmstad Petank har vunnit cupen och Elitserien flertalet gånger. Maria boule klubb har ett stark gäng. Så tuff har årets tävling varit! Finalhelgen kommer bli ännu tuffare. Det kommer verkligen bli svårt att tippa på vem som kommer gå segrande från denna turnering.

Till final i Lindome 12-13 mars har följande lag spelat sig till: