onsdag 16 februari 2022

Svenska cupen kvalet för CPC.

19-20 februari är det start för Svenska cupen kvalet 2022. För mig och klubben är det två år sedan vi spelade detta. Ska bli så kul att få sätta igång och spela igen. Bara träffa alla klubbkamrater igen ska bli så roligt. Självklart alla andra också. Men vi kommer ju vara ganska få ändå vid varje spel tillfälle. I alla fall i Falkenberg. Totalt är det 40 lag som gör upp om 8 platser till finalhelgen. Ett av dessa lag blir Sveriges representant i Europacupen. Kommer bli ett spännande kval och förmodligen en ännu mer spännande finalhelg. Många klubbar har blivit stabilare och bättre vilket kanske utgör de jämnaste svenska cupen tävlingen någonsin. Kan de bli mer spännande? 




Vår första motståndare i tävlingen är Halmstad Petank. En gammal anrik förening med mycket hjärta. Halmstad har vunnit cupen 2 gånger tidigare,  2007, 2012. Dom har några spelare som utmärker sig. Thomas Johansson och Johannes Thuresson har gått som ångvältar under en lång tid och vunnit många tävlingar där dom bästa ställt upp. Sen finns alltid starka Jimmie Olsen och Kent Karlsson som oftast presterar bra pétanque. Dom utgör en stumme som är väldigt stark! Ska bli kul på söndag morgon att spela mot dessa.



Vid seger mot Halmstad kommer troligen Sveriges bästa klubb 2021 stå för motståndet, La boule d'Or, även dom från Malmö. Vann bl.a. Elitserien 2021. Dom har många duktiga spelare att tillgå och växer för varje år. Dom har spetsen och bredden i Eliten. Och har ändå spelare över när de tagit ut sitt lag. Spelare som skulle platsa i alla andras klubblag. Den bredden är få förunnade. Klubben har extremt många spelare som har landslagsspel och SM medaljer på meritlistan. Inte så konstigt att dom var den bästa föreningen 2021. Dessutom nytillskott som kanske också tar klivet in i truppen. La boule d'Or har vunnit cupen fyra gånger, 1996, 2004, 2005 och 2009. Det gör LBO till en av de bästa någonsin. Så för oss att bara kunna nå en finalhelg krävs att slå två av de bästa klubbarna i Sverige. Vilket kan kallas en tuff lottning. Laget som kommer ta platsen i finalen av dessa fyra lagen och göra upp om en plats till Europacupen, kommer verkligen behöva bekänna färg i kvalet för att lyckas ta sig vidare. 



La boule d'Or möter i sin första match Lillens Vänner. LVÄ har blivit starkare och starkare med åren och börjar nu bli riktigt bra. Ett ungt gäng som aldrig ger upp och verkligen strävar efter att vinna. Ett roligt och duktigt gäng helt enkelt. Men jag tror ändå La boule d'Or blir numret för stort för dom. Men det kommer inte förvåna mig om Lillens vänner spelar svenska cupen finalen nästa säsong. Så bra är dom!




Coccinelle kommer ställa upp med vad vi har att tillgå. Patric Larsson jobbar, Ibrahim N'diaye spelar tävling i Senegal och Anders Larsson har förhinder. Men UK gruppen (Patte, Anders & Jessica) har tagit ut följande spelare: Jessica Johansson, Marie Nordh, Thomas Wiede, Rickard Nilsson, Roger Söder, Poppe Frid, Magnus Wedel och Joachim Andersson. 




FAKTA:
Regerande mästare: TED, Tempête Club de Pétanque
Mesta mästare: Coccinelle Pétanque Club, Malmö. 6 guld
5 senaste segrarna: 
2021: TED, Tempête Club de Pétanque
2020: Inställt.
2019: Sörbyängen
2018: Coccinelle PC
2017: Coccinelle PC