lördag 14 januari 2012

Dubletten

Den 21: e är det dags för Malmös första tävling i år. Nobel Petanque arrangerar Dubletten i Bouletoftahallen. Tävlingen är en öppen dubbel och just nu är det 10 lag anmälda.
Men endast två lag från en annan Malmöklubb än CPC.
Kom igen nu och anmäl er till Malmös första öppna tävling för året. Så gör vi det till en riktigt rolig dag i hallen.
Kommer vi som brukar träna i hallen på onsdagar får vi ihop minst 25 lag...



Coccinelle PC ställer upp med följande lag:
Tobias Svensson, Simon Åkesson
Christopher Andersson, Thor Andreas Hjelm
Carina Janson, Clas Janson
Bengt Månsson, Anders Rubin
Kjerstin Andersson, Jessica Johansson
Joachim Andersson, Andreas Strandberg
Thomas Johansson, Lars "Hulken" Svensson






- Posted using BlogPress from my iPad

Norwegian Masters of Petanque 2012

Här är de klara lagen för Norwegian Masters of Petanque 2012 så här långt. Missa inte en av de absolut trevligaste och bästa tävlingarna under året. Fråga om ni får vara med här! Annars missar ni något!!

Lag 1: Benny Bel-Lafkih, Ronny Gudmundsen, Steinar Andersen
Lag 2: Ole Hågensen, Andre Erdahl, Oddvar Karlsen
Lag 3: Lars Bruu, Mohamed Zahri og Lars Bentsborg
Lag 4: JJ Razaka, Camilla Hovind og Marius Breimo
Lag 5:
Lag 6:
Lag 7:
Lag 8:




Invite 1: Joachim Anderson, Richard Nilsson, Atle Smeby (som tittelforsvarere)
Invite 2: Jessica Johansson, Jan Simonsen, ? ? (Sverige)
Invite 3:
Invite 4:
Invite 5:
Invite 6:
Invite 7:
Invite 8



Svenska Cupen Dam


Här är lagen som är anmälda till Svenska Cupen dam kvalet som spelas 28-29 januari. Coccinelle PC vann förra året och är direkt kvalificerade till finalhelgen som spelas 25-26 februari i Helsingborg. 




mer info: svenskboule.se


fredag 13 januari 2012

KTK närmar sig de största


Klot tillverkaren KTK plockar andelar av branschen från de större tillverkarna. OBUT är klart störst när det gäller tävlingsklot. Efter dom kommer MS Petanque och La boule Noire (ägs av OBUT). Sen kommer KTK som på kort tid kommit så långt ändå. Sen kommer det massor av små företag och familje företag så som La boule Bleue, Integrale, La Franc, JB, Unibloc och Opoint.
Francois-Xavier Mora är mannen bakom KTK och den person som startade bolaget som försöker göra klot efter spelarnas önskan om hur klot skall agera. Och tydligen lyckats ganska bra. Många stora spelare använder sig idag av just KTK istället för OBUT eller MS Petanque som är de märken som har råd att hålla sig med sponsorspelare.

I KTKs stall finner man lirare som:
Dylan Rocher, Bruno Rocher, Kevin Philipson, Maison Durk, David Le Dantec, Laurent Morillon, Jean-Pierre Le Lons, Didier Choupay, Damien Hureau, Julien Lamour, Gino Debard, Kevin Lellouche och Daniel Rizo.


De har även en del utländska lirare i stallet som:
Claudy Weibel, Jean-Francois Hemon, André Lozano, Michel Van Campenhout (Belgien), Fara N´Dyaye (Senegal) och Aziz Ouahbi (Marocko).
De har 113 spelare i sitt sponsorstall. Och med det är dom nog 50 personer fler än tex OBUT. KTK satsar enormt i Frankrike men väldigt sporadiskt i övriga världen.

Att det kommer fler aktörer på marknaden kan gynnas av alla och kan hålla priserna nere. Tyvärr är KTK inga billiga klot. Tvärtom, de är absolut dyrast på marknaden.



Dubletten den 21:e




Den 21 januari arrangerar Nobel Petanque första upplagan av Dubletten i Bouletoftahallen som spelas i ÖppenDubbel. Jag hoppas alla vill vara med och spela på Malmös i särklass bästa boulebanor och stärker boulens tävlingsverksamhet i Malmö. Den har varit låg dom sista åren och kvalitén på utbudet har inte varit den bästa heller. Men nu vänder vi på skutan och blickar framåt!!

Coccinelle PC drar sitt strå till stacken och i skrivande stund ställer vi upp med 5,5 lag i tävlingen..

Kommer du och gör tävlingen till en bra start på det nya boule- året?

Våra lag:
Tobias Svensson, Simon Åkesson
Carina Janson, Clas Janson
Bengt Månsson, Anders Rubin
Kjerstin Andersson, Jessica Johansson
Joachim Andersson, Andreas Strandberg
Thomas Johansson, Lars "Hulken" Svensson



- Posted by Pimmen using BlogPress from my iPad

torsdag 12 januari 2012

Slakten i hallen

Jocke/Rubin vs Jess/Kjerstin 5-13

YouTube Video




- Posted by Pimmen using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu

onsdag 11 januari 2012

Klubbträning


Idag var det dags för klubbträningen igen. Härligt när det är mycket folk på träningarna. Klubben bara växer och växer i antalet medlemmar och i antal meriter. Vad mer kan man önska sig av en klubb?

Idag slaktade Jessica och min egen mor mig och Anders Rubin i en dubbel. Vi hade inte en enda chans och jag har knappt kontakt med min arm. Jag vet att det är tillfälligt. Men ganska jobbigt ändå när det väl inträffar.

Många var på träningen idag. Hela familjen Åkesson, Rubin, Mor, Kent, Marcus, Bengt Månsson, Tobbe, Bubba, Jessica, Kjerstin och jag. Vi hade dessutom besök av en kille från Skottland som var med under träningen.

Snart vänder det!



- Posted using BlogPress from my iPad

Trevlig läsning

Med tanke på hur dålig man är så är det ganska kul läsning det här. 

Senaste ranking listan på SBF Online

tisdag 10 januari 2012

Fyrlingen 2012


Fyrlingen 2012 som arrangemang blev en hit som vanligt! POM med Herman i spetsen har verkligen hittat en "nisch" som fungerar! Varje möte mot en motståndare avgörs i bäst av 3 matcher. En trippel och två dubblar. Konceptet är lysande och deltagare står i kö för att få komma med. Det är ju en inomhus tävling och blir på så sätt begränsad till antalet deltagare. Men eftersom det är en två dagars tävling kan dom få till fler deltagande lag då de har en "kval" dag på lördagen där man spelar gruppspel i två omgångar (morgon och eftermiddag) för att nå slutspelet som spelas på söndagen.
Hallen som finns i Borås är riktigt fin och nu när dom t.o.m fått banor av de bättre slaget kan nog Borås inomhus tävlingar besökas oftare.



Jag hoppas Fyrlingen blir av även 2013. Fyrlingen är super trevlig tävling utöver det vanliga då man behöver vara fyra personer i ett lag. Jag har missat ett år då jag blev sjuk. Annars har jag varit med varje år. Och kommer så vara så länge de arrangerar tävlingen i samma koncept!


- Posted using BlogPress from my iPad

Claudy Weibel Open

14-15 april kommer det spelas en öppen dubbel i Boulodrome National du Luxembourg vid namn: 

Claudy Weibel Open


En två dagars tävling i Luxemburg i april är inte fel! Under lördagen spelas det en form av MONRAD i 5 matcher för att dela in alla lagen i sin rätta kategori. A, B, och C slutspel spelas sedan under söndagen med mycket fina priser! Intresserad? Släng iväg ett mail till mig så ska jag skicka informationen vidare till er så ni kan anmäla er och få ta del av den övriga informationen..




Vi kommer Claudy om vi har möjlighet! :)

Blicken är riktad framåt igen!


Jul ledigheten är över och nu börjar träningen på allvar igen för att fortsätta utvecklas lite till. I helgen märktes det tydligt att formen inte är på topp. Men med vilja och mycket kämpande tog vi oss till final via vinster över stora spelare och lag ändå. Tröttheten var påtaglig både under söndagens spel som dagen efter.
Men nu är det dags att sätta igång igen. Formen skall väl hunnit bli något bättre fram tills den 21 januari då jag ska lira dubbel med Andy Strandberg i Dubletten i Malmö. Ses vi där eller?

- Posted by Pimmen using BlogPress from my iPad

måndag 9 januari 2012

Fyrlingen

För tredje gången förlorar jag finalen i Fyrlingen.

Årets lag bestod av mig, Jessica, Rickard och Tobias. Vi hade lika gärna kunnat vinna finalen mot Sibirien (Albin Plantin, Robin Johansson, Anders Csapo och Filip Goldeus) då Jess och Tobbe har full kontroll över sin dubbel match och vi hade 12-8 och 2 skott för match i vår match. Men vår match slutade tillslut 12-13 och vi hamna på silver plats. Vände stort underläge i semifinalen mot Bruno Le Boursicaud, William Silfverberg, Launy Larsen och Emil Petersen till seger. Alltid kul!

Under lördagens gruppspel stämde spelet bättre på alla plan. 9-0 i matcher och massor av kvot poäng. Spelet under söndagen var inte riktigt nära det spel vi presterade under lördagen. Men det positiva är att vi spelar inte så bra men går till final ändå. Det är en styrka. När vi är i form är det inte många som rubbar oss!

Vi kommer tillbaka!!!

Tack för en bra arrangerat tävling POM med Herman i spetsen! Ni är riktigt grymma på att arrangera tävlingar med klass!!


- Posted by Pimmen using BlogPress from my iPad