torsdag 3 november 2016

EM i singel avgörs i Halmstad i helgen.

EM i singel avgörs i helgen.


På damsidan kommer de absolut bästa i Europa. Yolanda från Spanien är regerande världsmästare i typ allt. Bandiera från Frankrike är U23 Europamästare. Jessica fd Europamästare och silvermedaljör i dam EM för ett par veckor sedan. Isabella Schimak, Österrike, Sara Huntley England och Hanna Srubarova från Tjeckien är starka medaljkandidater. Kommer bli ett intressant mästerskap med en del tuffa matcher. Det saknas inga damer som skulle kunna ta medalj. Möjligen Belgiens Camille Max från Belgien som och tog en bronsmedalj under singel VM förra året.


På herrsidan är det glesare med världsspelare. Claudy Weibel från Belgien (regerande världsmästare i singel), Diego Rizzi Italien (brons i förra singel VM) och Eric Motte från Monaco har alla tackat nej till deltagande. Världens bästa spelare kommer dock till spel. Henri Lacroix från Frankrike kommer vara största favoriten till guldet. Tysklands Raphael Gharany är duktig, Kees från Holland är duktig, Spanien är duktig.. Rickard som för 2 år sedan förlorade finalen i Henri Bernards singel tävling i Nice mot Dylan Rocher ser jag som en jätte stor medaljkandidat. Dels för att han älskar singel men även att en del världsspelare hoppat av mästerskapet. Det höjer chanserna enormt för Rickard.


Sverige har enligt mig stora chanser att ta medalj både i herr och dam. Kanske ändå något större chans i herr med anledningarna jag skrev ovan.

I morgon drar det igång! Vem kommer finnas på plats och heja fram våra svenska medaljhopp?