fredag 4 februari 2011

torsdag 3 februari 2011

Så här är det!





Mitt liv för tillfället ser i stort sätt ut så här:


Jag äter, skiter, sover, tränar, tränar och tränar och förbereder mig för EM. All min fokus ligger på EM. Med ett par delmål på vägen. Nu skall mina drömmar förverkligas. Och då måste man vara lika seriös som boulespelare, som elitutövare i vilken sport som helst. Iaf om man vill mer än att bara få deltaga! Vill man nå en världstopp måste man träna och förbereda sig på den nivån också..

Dagens träning

Dagens träning kommer till största del handla om följande övningar. 

Träffa nedslag med hög båge i kasten. Jobba med handleden.

Plombera. Sittandes och stående för att få igång handled på bästa sätt.

Skjuta och stanna i ringen. Precisionsskytte modellen. 

Skjuta på klot bakom för att tvinga upp bågen i skytte utförandet.


Sist, men inte minst, kommer jag avsluta träningen med att lite fysträning. Det finns en speciell övning som presenterats från Landslagsledningen som jag tror är väldigt bra. Den kallas "HISSEN" och går ut på att stärka handleder och underarmar. Vilket kan vara användbart ;-)

onsdag 2 februari 2011

Min mail, joachim.andersson@coccinelle.nu, är lite konstig. Jag kan inte ta emot mail från det kontot just nu. Vänligen skicka till pimmen1@gmail.com istället tills jag meddelar annat :) 

Träning

Onsdag, och dags för klubb träning. Dagen till ära medverkade 2 nya medlemmar (varav en yngre junior) och 2 gamla medlemmar (37 & 41).
När vi spelat ett par matcher ställde jag mig på en bana och övade lite på pendeln och handleden. Och det börjar kännas väldigt bra igen. Koordinationen börjar stämma riktigt bra. Och det gör mig glad. Det ger en säkerhet som inte riktigt varit där den senaste tiden. Men den är på väg och det känns nästan för bra så här tidigt på året. Kan vara för att det strax är dags för SWIO också ;-)
I år skall vi inte bara vinna tävlingarna. I år ska vi spela mästerligt också!


Jessica har börjat få tillbaka pendeln i skotten också. Och det gör mig väldigt glad. Där finns en säkerhet som inte riktigt funnits de senaste året. Och det syns även på henne! :) De nya medlemmarna var trots trängseln i hallen nöjda och kommer tillbaka. Klubben har nu många nya medlemmar och mestadels av dom är yngre juniorer! Framtiden ser bra ut för Coccinelle. Vi bara växer och växer! :) Nästa träning: 38 & 39, Teknik och stationsträning i morgon. 


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

tisdag 1 februari 2011

Äntligen!

Södertälje SK nu uppe på slutspelsplats i elitserien. UNDERBART! 


TABELLENM+/-P
HV71453382
2 Skellefteå442679
Färjestad451777
Linköping452171
Luleå46571
Brynäs IF45-567
Djurgården44-964
Södertälje45-2063
Modo45-160
10 Frölunda45-2560
11 AIK44-1857
12 Timrå45-2456



Tisdag

I helgen som kommer spelas återigen Motalamixen. Tyvärr blir det inget deltagande för mig där i år. Det känns väldigt tråkigt eftersom jag har spelat den varje år ett tag nu och också lyckats vinna den de senaste fyra åren. Det hade varit kul att se om man kunde få en femte i rad, men det får bli någon annan gång ;)

SWIOn närmar sig med stormsteg och träningen inför den både på banan och mentalt är i full gång. Det kommer att bli väldigt roligt och spännande och jag längtar tills det är dags. Många bra lag i år också och det kommer att bli tufft. Masters tävlingen ser också ut att ha ökat sin kvalité, så den kan bli kul att följa på fredagen innan det drar igång på riktigt.

måndag 31 januari 2011

Nu är den här!


Den nya heta boule sidan!! Besök PETANQUE EXCLUSIVE


Detta är gamla Boulekultur.se

Premiär

För första gången skall jag alltså nu rapportera in min träning till förbundskaptenen Anders Larsson. Fysträning och boule träning. Det finns ett formulär man ska fylla i vad gäller fysträningen. Så den biten kommer ju bli enkel. 
Jag under SM semifinalen i mixed.
Gällande boule träningen har den inte riktigt kommit ut till spelarna än. Men jag har ju min egen träning som jag kör på med tills den kommer. Framför allt har jag lagt mycket fokus på handleden och pendeln på sista tiden. De behöver förbättras och det vet jag om. Har bara inte lagt fokus på det för än nu då. Och det märks direkt att man ändrar något till det positiva. Man blir glad och märker att man är på rätt spår igen. Teknik träningen har gått bra på sista tiden och det känns som man har börjat hitta tillbaka. Även fysträningen går enligt träningsplaneringen jag lagt till grund för min utveckling framöver. Christoffer Andersson från klubben var med och tränade och det fungerade bra. Vi höll fokus hela tiden vilket var ett tag sedan jag klarade av. Så många bitar börjar falla på plats! Det känns riktigt kul att träna igen och det har jag sett fram emot. Att ha ett tydligt fokus på ett mål!