lördag 23 mars 2013

METZ Franska Cupmästare igen

La Ronde Pétanque METZ vann Europa Cupen i fjol.
I år ska de försvara sin titel efter guldet i Franska cupen även 2013


torsdag 21 mars 2013

Onsdagsträning



Under onsdagens träning bjöds det på en del godsaker. Klubben vann Svenska Cupen och det måste vi fira! Jag tog med Champagne och Kerstin tog med Tårta! Alla andra tog med ett glatt humör och bouleklot!

Ett lite extra "jävla bra spelat" vill jag säga till Thor Andreas Hjelm, Daniel Eriksson, Tobias Svensson och Simon Åkesson. Ert hårda arbete för att bli bättre boulespelare ger resultat!!
Nu fick ni dessutom en NM biljett för de fina spelet ni prestera under cupen och tidigare under året. GRATTIS!!!

Vill dessutom tacka alla andra inblandade i cupsegern! Anders Larsson, Rickard Nilsson, Bubba Hansen, Kerstin Hjelm och Jessica Johansson riktigt bra jobbat!!


Nu startar arbetet med att hitta sponsorer inför Europa äventyret!


Foto: Bubba

tisdag 19 mars 2013

Cannes, Frankrike i bilder




Laget i huvudtävlingen: Jag, William Silfverberg och Kees Koogje.



Laget i dubbeln: Kees Koogje och jag.



Jag ihop med legenden, den största av dom största, Christian Fazzino.



Här med en annan legend, Essafri. 5 VM finaler. Han är riktigt bra fortfarande.



När Christian Fazzino spelar poolspel ser man till att ingen spelar på banorna bredvid. Det fanns fler åskådare under hans matcher än under finalerna. 200-300 pers.



Cannes, Frankrike




Kvartsfinal i damtävlingen! Bra med publik, precis som i Sverige ;-)



En snyggt målad byggnad vid busstorget i Cannes.



Så här ser det ut i Cannes.



Festival byggnaden i Cannes. Gigantisk!



Stranden i Cannes. Synd det inte var lite varmare..



- Posted using BlogPress from my iPhone

Dubbelspel i Cannes

Idag är det dags för bubbelspel i La Bocca, Cannes. Som det var bestämt så skulle jag och Kees Koogje spela och William skulle spela med Bruno LeBoursicaud.
Nu blev det inte riktigt så. Bruno LeBoursicaud kunde inte komma till Cannes. William fick nu spela med en lokal spelare från La Bocca.
Jag och Kees spelade helt okej i första matchen som vi vann med 13-9 efter att vi låg under med 3-9. I andra matchen fick möta ett lag från hemma klubben och tog ut oss på någon asfaltsbana. Vi spelar väldigt bra och spelar till oss en ledning med 12-8 när himlen öppnar sig och blåsten kommer. Vi kämpar på men kommer inte längre än så här denna gången! Vi missar typ 5 klot ihop i denna matchen och förlorar. Mycket tråkigt!
Vi har spelat väldigt bra här nere och vi har förlorat två matcher med 12-13. Och de lag vi förlorat mot har gått långt i tävlingen efteråt. Det känns ganska bra ändå som någon tröst!

Det var riktigt kul att spela ihop med Kees Koogje. Han är väldigt duktig, trevlig och rolig att spela med. Roligt att spela dubbel igen när man skjuter mycket för att ta stora poäng eller tappa väldigt få! Precis som på gamla goda tiden! Jag ser fram emot att spela med Kees igen någon gång!

Min klubb vann Svenska Cupen i helgen! Tobias Svensson vann dessutom FK Masters och Tobbe, Thor Andreas Hjelm, Simon Åkesson och Daniel Eriksson ska representera Sverige i Nordiska Mästerskapen senare i vår!
Grattis som fan till alla!!!



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 17 mars 2013

Dag fyra i Cannes.

Idag var jag coach/publik under hela dagen i La Bocca. Wille och Kees spelade mixedtrippel men Kees syrra Josefine. Det tog sig hela vägen till semifinal efter strålande spel där det sedan splittade prispengarna på de fyra bästa lagen. Kvart, semi och final spelades också i huvudturneringen under kvällen. Inte en enda match är kortare än 2 timmar här. Och alla spelar spelet. Det gör inget om det tar tid. Vi är ju här för att spela boule... Varför finns inte den mentaliteten i Sverige? Där ska alla vinna och spela massor av matcher. Men bara på 2 timmar och det får inte kosta något.. Hm...

Jag träffade två levande legender under dagen också. Christian Fazzino och Essafri. Tillsammans har de spelat över 10 VM finaler.. Fazzino har slaget Essafri i minst 3 av dom! ;-)

I morgon är det dags för dubbelspel som startar 14:00. William ska spela med Bruno och jag spelar med Kees. Ska bli kul och jag hoppas vädret kommer bli bättre än idag..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Coccinelle vann!!!

Coccinelle PC är svenska Cup mästare 2013!





- Posted using BlogPress from my iPhone

Svenska Cupen final. Söndag.

SEMIFINAL:

CPC - SCP

Öppen trippel: 8 - 13
CPC:s lag: Thor, Simon, Rickard

Mixtrippel: 13 - 4
CPC:s lag: Jessica, Daniel, Tobias

Öppen dubbel 1: 13 - 7
CPC:s lag: Anders, Thor

Öppen dubbel 2: 13 - 9
CPC:s lag: Daniel, Rickard

Mixdubbel: 7 - 13
CPC:s lag: Jessica, Tobias

Trippeln i Cannes

I trippeln blev tilldelade bana 138. Poolspel och inte direktutslagning.
13-11 i första matchen. En skaplig match där motståndarna tog sina poäng i mitten av matchen. Kees är väldigt duktig! Första rundan gör vi 6 klot och 0-1 är ändå ett faktum. Vi snittar nog 5 klot totalt i matchen trotts att Wille dubbelbommar ett par rundor i mitten. Matchen tog lite över två timmar. Och efter den matchen lunch.. Nu är klockan snart 14:00 och poolspelet har bara börjat!
Vi fick möta ett lag från DUC Nice inne på centrrcourtbana A och förlora med 12-13. Vid 4-7 tar vi 5 poäng. Då klappar Kees och stannar och Wille med och jag med ett klot i handen. 4 poäng på banan och jag blir tvungen att lägga sista. Lägget flyttar nästan lillen och kunde blivit en smärre karastrof! haha.. Vid 9-11 har vi tre klot kvar och tvåan och trean. Då träffar Wille på första men de har fortfarande poängen. Följt av en miss. Jag skjuter en carreau och vi får tre poäng. 12-11. I sista vändan är vi bara dåliga!! Fan!!!! Detta lag från Nice är nu i kvartsfinal. Fazzinos tappra gubbar är utslagna. Men den enda poolmatch som hade egen bana så publiken på 200-300 personer kunde se Fazzinos matcher. Men en del grymma lirare är kvar i turneringen.

Vi trodde det skulle vara en dubbeltävling under söndagen. Men så är inte fallet. Det kommer spelas fortsättning på trippeln och en mixedtrippel. Någon form av damtävling skall det också bli då vi sett franska damlandslaget på plats. Semifinalerna från singelspelet borde också spelas någon gång. Kenneth Köhalmis idol Simon Cortes har tagit sig dit efter riktigt stabilt spel.
Dubbelturneringen är först på måndag. Och som det ser ut just nu så finns ingen Bruno LeBoursicaud i Cannes....

Har tagit en del bilder. Men de kommer ut på bloggen först efter vi kommit hem! Inget WiFi och dyrt och surfa.. Så dålig kombo!

Bästa nyheten under dagen:
Coccinelle är i Semifinal efter gruppseger i Svenska Cupen! Blir så glad att höra detta!



- Posted using BlogPress from my iPhone