måndag 22 februari 2010

Bouletouren 2010


Bouletouren har börjat. Eller, vad är egentligen skillnaden från Nationella slutspelet och bouletouren? Fler lag går vidare till ett slutspel. Det blir 2 priser istället för ett. Och en annan spelplats än Svenska mästerskapen. Det sista är jätte bra!


Vad tycker ni andra om Bouletouren?

/Pimmen

7 kommentarer:

  1. så länge vi ligger så långt ner är den.........;)

    Nej skämt åsido, jag tror att det kan bli mycket bra på sikt. Att jämföra den med Nationella slutspelet är inte riktigt rätt(tycker jag). Då det kommer att kvala in fler lag till touren kommer det ju bli många fler och förhoppningsvis bättre matcher än i NS. Det kommer ju bli mer åt landslagskvalet som tävling, sen får vi ju hjälpas åt att ge det den tid det behöver, en tävling blir ju inte bäst på första försöket, om ett par år tror jag att det kan vara den bästa icke internationella tävlingen i landet.

    SvaraRadera
  2. Ja rycker nog som dig Kenneth. Ser att min text kan verka negativ! Men det är den absolut inte. Mmentrir den behöver ändras något som den är idag. Trippel knock. Och lite bättre priser! Sen kan den bli hur bra som helst! Men just i detta nu! Är det bara en liten förbättring av de nationella slutspelet.. :-)

    SvaraRadera
  3. Kanse inte mitt tyck du e ute efter en...Tycker touren å hela iden med den verkar bra.I vett finns numera LKval...zitbra.Nu har dom "riktiga" lagen nått å fightas om oxå.Nice.
    Ante

    SvaraRadera
  4. Hur många lag är det som tar sig till slutspel?

    SvaraRadera
  5. Måste man spela med samma lag hela touren? Hur blir det tex om man spelar i olika lag under kvaltävlingarna och tar sig vidare till finalspelet? Vem får man spela med då? Får man välja? Måste denna personen/personerna ha x-antal tourpoäng? eller är de den totala lagpoängen som räknas så man kan plocka in vem som helst bara den totala lagpoängen räcker för kvalifikation?

    SvaraRadera
  6. Hittade reglerna ang Bouletouren

    http://www.svenskboule.se/files/%7BD4C102CA-6BB5-4006-AE66-56D005651429%7D.pdf

    § 4 Boule-Tourslag (091011)
    Första gången ett lag anmäler sig till en deltävling i Boule-Touren registreras detta lag automatiskt som Boule-Tourslag. Laget erhåller sedan poäng i de deltävlingar där minst två av de ursprungliga lagmedlemmarna deltar. Således kan ett Boule-Tourslag ersätta en spelare i laget, dock ej under pågående deltävling.
    En enskild spelare som är registrerad i ett Boule-Tourslag kan registreras i ett nytt lag, dock inte tillsammans med någon spelare i det förra laget.

    Är det någon mer än jag som tycker §4 är luddig?

    SvaraRadera
  7. Lite luddig är den nog, men tror det ska ligga en bättre förklaring på svenskboule.se, någonstans.
    Tror i alla fall det ska vara så att man registreras med det lag man ställer upp i, man kan till någon annan tävling delta med samma lag, men även byta ut 1 spelare, detta för att inte tappa lagets poäng.

    Bouletouren blir kanon, säger som Kenneth, ge den lite tid så blir detta kanon.
    Fördelen som arrangör till finalen är att man verkligen kan marknadsföra boule som elitidrott. Detta kommer vi i BON göra som arrangör att finalspelet 2010:)

    SvaraRadera