måndag 12 april 2010

Grymma Singel spelare

Singel är en underlig spelform. Bara för att man är en riktigt grym och alround spelare behöver inte singel spelet vara det som passar just dig. Måste man vara lite "enstöring" för att lyckas? Lagspelare är det en egenskap som präglar en singel spelare? Jag har inte receptet..
Vad har vi för duktiga singel spelare i Sverige då?


Bengt Månsson & Anders Larsson


Enligt mig finns det bara 2 spelare som varit outstanding i singel! Anders Larsson och Bengt Månsson. Dom har en drös med medaljer från SM och DM i denna kategori.
Nämnvärda i samma genre är väl Björne Johansson, Rickard Nilsson, Thomas Wiede, Jan Simonsen, Jonas Jacobsen och Roger Söder. Dessa har ju ett par medaljer i just singel. Men inget i närheten av Anders och Bengt.

Spelare som enligt mig borde vara grymma som singelspelare är bla Andreas Strandberg, Freddie Tapper, Kenneth Köhalmi, Henrik Hugosson, Niklas Marklund, Kenneth Öttenius, Dick Nilsson... Men av alla dessa har väl bara Kölle vunnit. Jag skulle ju kunna sätta pengar på samtliga av dessa att de skulle nå semifinal i nästan vilket SM som helst i singel. Utom på Andy. Tror inte han anmält sig till singeln någon gång ;)


Va har vi då att jämföra med? Vilken spelare är den jämlike i Frankrike. Eller är det så att denna spelare jag skall presentera är så mycket större? Döm själva! Men att han fick utmärkelsen som VÄRLDENS BÄSTA BOULE SPELARE för hela 1900-talet kanske säger en del.


Christian Fazzino

7 gånger Champion de France i singel: 1975, -78, -82, -90, 2002, -03 och -06.

7 gånger vice Champion de France i singel: 1976, -87, -89, -91, -94, 2001 och 07.

Till detta skall man lägga till 5 semi finaler och 7 kvartsfinaler.. I Franska mästerskapen.. I SINGEL bara.. Sen tillkommer allt annat han gjort i resultat väg. Men WOW, vilken singel spelare denna människa måste vara!


För mig är det svårt att avgöra vilken av Anders och Bengt som är bästa singel spelaren i Sverige. Ja har sett dom mötas 2 gånger. Och efter dom 2 matcherna står det 1-1. Så båda dessa två får min röst!

Vem tycker du är den bästa singel spelaren Sverige haft/har?

21 kommentarer:

  1. Pimmen, du är väl också en högklassig singelspelare men Jonas J håller jag som den bästa svenska spelaren genom tiderna i såväl singel, dubbel och trippel.

    SvaraRadera
  2. Jonas är den utan tvekan bästa JAG mött,med Jonny P som god 2:a...men jag har å andra sidan inte lika mycket att gämföra med som dig :-).

    SvaraRadera
  3. Min röst hamnar på Anders Larsson när det kommer till singelspel. Bengt Månsson kan jag inte så mycket om. Jonas var bra på singel, men någon stor lagspelare anser jag dock inte honom vara. Men singelspelare av rang!

    SvaraRadera
  4. Klart Jonas var bra! Inget snack om saken..

    Men kolla Fazzino, är i semi i Franska mästerskapen 19 gånger under 32 år.

    Jonas är väl 32år och kanske vunnit singeln en eller möjligen 2 gånger. Bengt och Anders har väl 4-5 guld i singeln...

    Jag är ingen singel spelare.. Jag tröttnar för snabbt och skiter i det... Ingen blir drabbad mer än jag..

    Hur blir man som ensam spelare bäst i dubbel eller trippel? ;) hehe..

    SvaraRadera
  5. Bäst å bäst, jag har ju haft nöjet att sitta vid sidan å kolla på när A. Larsson då 15 eller kanske 16 år spelade hem öppna singeln. Han slog väl dessutom B. Månsson i en final;) minns jag inte helt fel slog han även Daniel Johansson i en final, -86 på solvalla möttes dom, Anders vann tror han var 16 och Daniel lika gammal eller ett år äldre, dagen efter vann dom Juniordubbeln tillsammans :))
    Anders är BÄST(i singel)!
    Jonas har MINST 2 guld, jag har torskat en final mot honom och Matte Linden har förlorat en.

    SvaraRadera
  6. Anders slog Bengt i finalen i Motala 89.. Den såg jag.. :)
    Men jag är säker på att även Bengt slagit Anders. En sådan match har ja sett! Dock ingen final.. Men seger är seger.. ;)
    Jag tycker dessa båda herrar är riktiga giganter! Inte bara i singel då. Dom ihop med Zabbar utgör 20-30 års svensk boule historia! Många spelare harinte ens varit vid livet så länge för att kunna mäta sig med dessa riktigt än.. ;)

    SvaraRadera
  7. Tror att Anders slog Bengt även -85 på travet i Halmstad.

    SvaraRadera
  8. Stämmer nog Kölle.. :) Har faktiskt ingen aning om detta eftersom det är före min tid. ;) Även om man ingår i veteranerna (rent tidsutövandemässigt).

    Nä, för mig Blir de nog Anders ändå ju mer man läser och tänker på det. Anders har nog fler singel guld än Bengt med.

    Men jag tror Bengt fortfarande är den spelare som vunnit flest turneringar i Sverige totalt. Jag diggar och saknar Bengan. HAn var något alldeles extra. Och var alltid en guldfavorit när han anlände till tävlingarna. Cool snubbe med ;)

    SvaraRadera
  9. JJ vann väl Mayo singeln vid ett par tillfällen rätt imponerande

    SvaraRadera
  10. Beno.
    Jag tror bara Jonas vunnit en gång.. Bara och bara.. ;) Men han har gått långt i singeln i Mayon många gånger.. Och med långt menar jag semifinal.. :)

    SvaraRadera
  11. Jonas har vunnit Mayon två gånger(jag vet det för att jag själv var i semifinal båda gångerna;)). Första gången var på Långholmen mot Lozano i final, andra gången mot VanCampenhout i kungsan.

    SvaraRadera
  12. Shit.. Är det så? GRYMT!! Ja tror han varit i semi 2 gånger till utöver det.. :)

    Wow. Ja trodde bara han vunnit en gång.. Där ser man.. :)

    SORRY BENO :P

    Men fett gjort av dig med Kölle!! Du har väl nån final torsk i SM singeln och guld i Eskilstuna.. Du börjar bli en singel specialist nu ju.. ;)

    SvaraRadera
  13. Tror JJ torskade i Semi förra året mot Erik G fr Danmark.Minst kvart var det i alla fall.Dagen innan var vi ut med min båt å brummade runt i innerskärgården.Tror inte han hadde kommit över det te singeln.:-).Hursom så är han jäkligt kul att möta i singlar,bara man kan få honom att ta,t seriöst.Brukar jag lösa genom att säga..."Du,långfaen...MINST 5 poäng tar jag denna gång".Då brukar det brinna te på,n :-).

    SvaraRadera
  14. Genom alla tider, Anders Larsson i singel, sett honom flera gånger och han är grym i singel. Mitten av 80-talet var det Anders, Zabbar och Bengt som var dominanter enligt mig!

    / Marco.

    SvaraRadera
  15. Visst var de så Marco.. Jonas var ju faktiskt "bara" bra ett par år..
    Anders, Zabbar och Bengt i 20 år.. Det är en viss skillnad för mig!

    Sen att Jonas var jävligt bra under den tiden är en sak!
    Spelade mycket med honom under ett par år, och visst var han duktig! Men jag har tex sett Zabbar göra riktigt sjuka saker med boule kloten. Som han säger innan han ska göra det också. Och utför det.. Jaja..

    Gick Jonas verkligen så långt förra året? :O

    SvaraRadera
  16. Nä Ante...
    Jonas var inte i kvarten 2009. här har du resultaten.
    1. Van Campenhout, Belgien
    2. Hureau, Frankrike
    3. Loy, Frankrike
    4. Kjelle Pettersson
    5. Jesper Skult
    6. Geraci, Danmark
    7. Henrik Hugosson
    8. Hemon, Belgien

    SvaraRadera
  17. Jonas torskade 8-delen mot Geraci

    SvaraRadera
  18. Mmm....jag har sett JJ göra saker med kloten han sagt han ska göra oxå,Pimmen.Massvis med ggr.Alltså...min bedömning utgår fr dom JAG sett och själv lirat mot/med.Det var väll DET det gick ut på,eller???Ok...det var nog 8:del sisst för honom...men bra nog för mig det :-).

    SvaraRadera
  19. Visst är det så Ante. Och jag vill att du ska skriva om det DU upplevt. Jag klagar inte på vad du skriver.. Utan jag bara svara med vad JAG varit med om.. Jag, liksom Kölle har ju fått uppleva många elitspelare in action genom åren..

    Puss på dig Ante.. Snart befinner vi oss i samma stad igen. Och vem vet.. Tänk om jag flyttar upp.... ;-)

    SvaraRadera
  20. Haha...då jäklar får jag ju bra sparring :-).Lycka te på mötet.Kul OCH BRA när Elitspelare visar sånt intresse.

    SvaraRadera
  21. Tack Ante :-) Sitter i skrivande stund mitt i mötet och blir kanske inte ens vald... Haha... ;-)

    SvaraRadera