måndag 24 oktober 2011

En helg i Roskilde

I helgen avgjordes EM för U23 i Roskilde Danmark. Sverige lyckades aldrig kvala in till herrarnas finalhelg. På dam sidan ställde vi inte upp. Denna helgen innehöll riktigt bra spel från morgon till kväll. Bättre spel än man fick se i Herr EM i Göteborg. Detta franske lag är enormt duktiga och Frankrike bara fortsätter att utvecklas trots deras rean skyhöga nivå! Monaco är att räkna med framöver. Riktigt bra killar har dom på gång som säkert kommer ta plats i herr lagen inom kort. På dam sidan är inte Frankrike lika överlägsna. I helgen vann tex Tyskland tävlingen och slog just Fransyskorna i finalen. Men ser man överlag på tjejerna som var där utvecklas de flesta lagen i rätt riktning. 



Frankrikes hela trupp till U23 EM i Roskilde. 6 ledare och 8 spelare. Det talar sitt tydliga språk. Och Alain Bideau är head coach och är den som bestämmer vem som spelar i den franska tröjan.
Jag lyckades bli bra vän med en av coacherna som kunde engelska. Han och jag hade ett långt samtal ihop med Alain Bideau. Vi hade riktigt trevligt. Men Alain ville inte säga vilka lag som spelar för Frankrike i Marseille VM nästa år. Men en sak kunde han lova! Dylan Rocher kommer spela!
Hur ska man summera helgen då.
Ja, Frankrike är redan bra och kommer bli ännu bättre! Vill vi andra komma ikapp får vi nog börja sätta fart. Dom är ljusår före oss i utveckling och krav på sina spelare som representera sitt land. Antingen får vi helt enkelt finna oss i att de är ett alldeles för mäktigt land att besegra eller så får vi nog börja träna som om vi vill bli bästa i världen!

Jag har sett Christian Fazzino när han var som bäst! Jag har sett Philippe Quintais när han var som bäst! Jag har sett Marco Foyot när han var som bäst! Ingen av dessa är ändå lika bra som Dylan Rocher är just nu! Dom träffar lika mycket. Men Dylan stannar på i stort sätt alla skott han träffar! Och han träffar en heldel..

Tack till Markus och Mackan för jag fick hänga med. Det var riktigt skoj! Det måste vi göra om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar