torsdag 19 januari 2012

Svenska Cupen kvalet

Helsingborgskvalet
CPC, KÄR, KÄV, LBO, RVK, TBG, VAR, ÅBK, ÅST.
Södra kvalet ser ut att kunna bli en jämn fight. CPC gick till semifinal förra säsongen och då ställdes man mot både HPK och KÄR. HPK som detta året kvalar på annan ort med något längre resväg. KÄV har skrällt förr och inte alls omöjligt att det händer igen. Har en helt del bra och jämna gubbar i spelartruppen. Om mer än ett lag avancerar i tävlingen blir mitt tips: CPC och KÄR går vidare.


Jönköpingskvalet
HPK, BKS, BON, BVP, CAR, CDB, DEB, HÄL, IST, KIF, LEJ, LER, POM, SKT, SÖR.
I mellersta kvalet ser det tuffare ut. Många jämn bra lag. Halmstad har fått lite förstärkning till sin trupp vilket borde hjälpa dom i både cupen och senare i Elitserien. I BKS ser det ut som att Roger Söder är i god form. Och det behöver dom om dom ska avancera. IST kan också ta sig vidare om de får spelet och stämma och om alla spelarna vill och kan ställa upp. Personligen önskar jag att SÖR avancerar till finalhelgen. Ett härligt ungt gäng med massor av talang som behöver denna typen av matcher för att fortsätta att utvecklas. Mitt tips: HPK, IST och SÖR.


Gävle kvalet
AIK, BOO, BRO, BSJ, FPS, KAJ, LBJ, OPP, SCP, SIT, SUN.
Rena getingboet! Förmodligen går två klubblag vidare till finalhelgen från Gävle. Och frågan är vilket klubblag som gör Sibirien följe till finalen. Jag tror att det kommer stå mellan BOO, BRO, BSJ och SIT. Mitt tips blir ändå: SCP och BRO.


Till final:
Lindome BK (segrare 2011)
Coccinelle PC, Malmö
BK Kärnan, Helsingborg
Halmstad Petank
I Sta'n Boule, Jönköping
Sörbyängen, Örebro
Sibirien CP, Stockholm
Boulero SSK, Stockholm



- Posted by Pimmen using BlogPress from my iPad

4 kommentarer:

  1. Lindome BK
    Coccinelle PC
    BK Kärnan
    Halmstad Petank
    Hällesåker IF
    BK Strand
    Sibirien CP
    Sitting

    /Andreas P

    SvaraRadera
    Svar
    1. För ett år sedan var jag också väldigt säker på Sitting Boule. Men efter Elitserien i år, där dom dunder floppar, får man svar på att de har en lägsta nivå som är väldigt dålig då de flesta spelarna där inte tränar längre. Därför tror jag på Boulero som är väldigt stabila i sitt spel.
      BK Strand och ni Andreas kan ju mycket väl ta de andra två platserna efer Halmstad i Jönköpingskvalet. Det kvalet är väldigt jämnt.

      Radera
  2. För mig synes det totalfel om 3 lag går vidare fr Jönköping.2 fr H-borg där dom 2 redan är klara :-)...ett fr Jönköping å 3 fr Gävle vore det rätta,om man ser på kvaliten på lagen i vardera grupp.ROLIGARE vore om bara ett lag gick vidare fr H-borg...så ni (Coccinelle å Kärnan) verkligen hadde nått att kämpa för där.Nu blir ju H-borg rena skrattfighterna för er.Men...de e som de e.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man ser inte enbart till spelkvalité. Utan även till antalet anmälda lag till vart kval.
      Vinner man inte sina matcher i kvalet vinner man ju inte dom samma under en finalhelg. Så de som inte går vidare till finalhelgen sparar ju in de respengarna. Perfekt!

      Radera